Edirneli Fenerbahçeliler Zaferin Rengi’nde buluştu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve Fenerbahçe’ye gönül veren taraftarlarıyla "Zaferin Rengi" filmini birlikte izledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 10:08

Zaferin Rengi sinema Filmi Edirne'de de rüzgârını estirmeye devam ettirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve Edirne'de yaşayan taraftarlar, bir araya gelerek "Zaferin Rengi" adlı filmi birlikte izlediler. Film gösterimi sırasında dernek üyeleri ve taraftarlar, Fenerbahçe'nin tarihi başarıları ve önemli maçları üzerine sohbet ettiler. 

Edirne Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Mercan, yapılan etkinliğin amacının Fenerbahçe sevgisini daha da pekiştirmek ve taraftarlar arasında dayanışmayı artırmak olduğunu belirtti. Duygularına hakim olamadıkları bir filmi izlediklerini söyleyen Mercan, ülke meselesi olan bu filmin herkes tarafından izlenmesi gerektiğini ifade etti.

“FENERBAHÇE BİR SPOR KULÜBÜNDEN FAZLASI”

Fenerbahçe'nin bir spor kulübünden fazlası, işgal altındaki İstanbul’un futbolla yazılan destanı olduğunu belirten Mercan; “İşgal altındaki İstanbul’un futbolla yazılan destanında filmin sloganı olan "Her atılan gol kurşun, her tutulan top vatan müdafaasıdır" sözüyle devam ederken bu bir Mustafa Kemal filmi değil, "Mustafa Kemallerin Filmi" dolasıyla filmi seyrettikçe Mustafa Kemalleri gördüğümüz, kurtarıcı beklemeyenleri, kendisini kurtarıcı kabul eden, kendisinde bu gücü bulan insanları gördüğümüz, duygularımıza hakim olamadığımız bir filmi izledik. Milli mücadele döneminde askeri ve siyasi olmadan, halkla bir olup milletin umutlarını yeşerten bir futbolcu olan Galip Kulaksızoğlu, her şeyi bir kenara koyup hiçbir şeyi düşünmeden, vatanperver olup Fenerbahçeli olabilmişlerin karşısında gözyaşlarımızı tutamadığımız milli duygularımızın üst seviyelerde olduğu bir gece yaşadık” dedi.

Mercan, şölen tadında geçen geceye katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, sinema salonunu adeta Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’na çeviren tüm Edirneli Fenerbahçelilere, ilgilerinden dolayı AVM yönetimi ve Cinemarine sinemaları yetkililerine teşekkür etti.

HABER MERKEZİ