Edirneli Emlakçıdan Üniversiteliye “Kiralama” Tavsiyeleri

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla Edirne’de kiralık veya daire satın alacak kişilere uyarılarda bulundu. Çeker, “Daire kiralayan veya satın alacaklar emlak ofislerini tercih etsin” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 16:51

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla önümüzdeki günlerde emlak işlerinin hızlanacağını aktardı. Edirne’ye gelerek ev kiralayacak veya satın alacak kişilere uyarılarda bulunan Çeker, “Bazen internet sitelerinde ofisi kapalı olmasına rağmen emlakçı adı altında işlem yapan bazı kişiler var. Mümkün olduğu kadar emlak ofislerini tercih etsinler” ifadelerine yer verdi.

“ÜZÜCÜ OLAYLAR OLABİLİYOR”

Çeker, “Bugün üniversitenin yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre de tabii bugün açıklanınca ertesi gün elinde bir sevinç, bir coşku havası hâkim oldu. Hafta sonuna doğru da bulunmuş oldukları, kazanmış oldukları illere doğru yavaş yavaş gidip görmeye başlar öğrencilerimiz. Şehri görmeye başlayan öğrenciler ve veliler de yurt, kiralık veya satın almak için bakınmaya başlarlar. Daire kiralayacakların veya daire satın alacakların özellikle dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulunmak istiyorum. Özellikle emlak ofislerini tercih etsinler. Tercih ederken de telefonla değil, yerine giderek görüşsünler. Bazen internet sitelerinde ofisi kapalı olmasına rağmen emlakçı adı altında işlem yapan bazı kişiler var. Yani mümkün olduğu kadar emlak ofislerini tercih etsinler. Emlakçının evraklarına baksınlar. Daha sonra üzücü olaylar oluyor. Ne oluyor? Kendisini emlakçı olarak tanıtan kişi kaporayı alıyor daha sonra evi vermeyince çok fazla olayla karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN