Edirne’ye Uluslararası Judo Antrenörlerinden Tam Not

Edirne’de gerçekleştirilen Uluslararası Judo Toplu Çalışma Kampı’nda Edirne 1922 Akademi Spor Kulübü adına düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvası'nı değerlendiren Yunanistan, Çeçenistan ve Azerbaycan antrenörleri, Edirne’ye 10 ülkenin katılmasının büyük bir başarı olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 15:12

Türkiye Judo Federasyon Başkanlığı Edirne İl Temsilciliği, 2024 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan ve Edirne Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Uluslararası Judo Toplu Çalışma Kampı’nda antrenman yapan Yunanistan, Çeçenistan ve Azarbaycan takımlarının antrenörleri Uluslararası Judo Turnuvası’nı değerlendirdi.

Turnuvanın çok güzel geçtiğini belirten antrenörler Edirne’de bulunmaktan duydukları mutlulukları dile getirdiler.

“EDİRNE’YE TEKRAR GELECEĞİZ”

Edirne’ye Çeçenistan’dan gelen Judo Antrenörü Muhammad Solomgeriğev, “Edirne’ye geldiğimiz için çok mutluyuz. Edirne, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış bir şehir, o yüzden güzel bir yer. 3 gün boyunca çok güzel bir turnuva gerçekleştirdik. 10 ülkeden çok sayıda sporcu katıldı. Onlarla birlikte burada olduğumuz için oldukça mutluyuz. Daha sonra tekrar Edirne’ye geleceğiz” dedi.

“TURNUVA ÇOK GÜZELDİ”

Azarbaycan’dan gelerek turnuvaya kulübüyle katılan İbadulla Sahbanov, “Edirne’ye 2’nci gelişimiz. Çok güzel maçlar yaptık ve bizim çocuklarımız 3 tane altın madalya kazandı. Turnuva çok güzeldi, inşallah önümüzdeki yıllarda daha da güzel olacak. Turnuvaya 10 ülke katıldı. Bu asla az bir sayı değil. Bizler Avrupa kupalarına gidiyoruz ve orada 7-8 ülke katılıyor. 3 gün boyunca düzenlenen turnuva belki Avrupa kupası değil ama 10 ülkenin gelmesi büyük başarı” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Küçüklüğünden itibaren Edirne’yi bildiğini ve yarışmayı duyduğunda Yunanistan’dan gelmek istediğini belirten Maria Karagiannopoulou, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu çalışma bizim için bir ihtiyaçtı. Edirne çok güzel bir şehir. Burada birçok arkadaşım var. Yıllar önce katıldığım etkinliklerde buradan birçok kişiyle tanışmıştım. Küçüklüğümden beri Edirne’yi biliyorum. Bu yüzden beni davet ettiklerinde hemen ‘Evet’ dedim. Her şey çok güzel. Daha da güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN