Edirne SÜTÜB’e Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi

Edirne SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde düzenlediği örgütleri sınıflandırma çalışmasına katılarak 60 puanın üzerinde puan almayı başardıklarını söyledi. Suiçmez, çalışmanın sonucunda Edirne’de Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi alan tek birlik olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 14:01

Edirne Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile katıldığı derecelendirmede 60 puanı geçerek Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi almaya hak kazandı.

SÜTÜB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suiçmez, Bakanlık tarafından sorulan 24 soruya belgeleriyle cevap gönderdiklerini belirterek; Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi’ni Edirne’de almayı başaran tek birlik olmaktan dolayı gururlu olduklarını söyledi.

“SON 2-3 YILIN VERİLERİNİ BAKANLIĞA GÖNDERDİK”

Suiçmez, Bakanlığın 2 ay önce örgütleri sınıflandırma amacıyla genelge yayımladığını söyleyerek; “Genelgede Bakanlığın yayımladığı 24 tane soru var. Her soruda da ayrı ayrı puanlar var. Bu sorulardaki çalışmaları yerine getirdiysen puan alıyorsun. Bu sorularda mali durumun başta olmak üzere birçok konu bulunuyor ve cevaplarını da belgeleriyle istiyor. Biz buna müracaat ettik. Çalışmamızı yaptık ve son 2-3 yılın verilerini Bakanlığa gönderdik. Bu 24 soruya vereceğin cevaplarda 60 puanı geçebiliyorsan Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi’ni almaya hak kazanıyorsun. Biz de Edirne Süt Üreticileri Birliği olarak Bakanlığımızın açıkladığı kriterlerin üzerinde bir puan aldık ve hak kazandık” ifadelerini kullandı.

“BELGENİN FAYDASINI ÜRETİCİLERİMİZ GÖRECEK”

Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi’ni alan örgütlere ve üyelerine gelecek dönemlerde farklı desteklemelerin yapılacağını belirten Suiçmez; “Bu durum, birliklerin hem mali tablosunu, hem de çalışma sistemlerini ortaya koyması açısından çok önemlidir. Türkiye’de öyle birlikler var ki sadece ismi var. Bunları derecelendirme anlamında çok iyi bir çalışma oldu. Belgeyi aldığımız için mutlu ve gururluyuz. Bu da bizim, üyelerimizle beraber doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bunun faydasını ilerleyen günlerde hem birlik, hem de üreticilerimiz görecektir” dedi.

“EDİRNE’DE BELGEYİ ALAN TEK BİRLİĞİZ”

Suiçmez, Edirne’de Birinci Derece Tarımsal Örgütlenme Belgesi’ni alan tek birlik olduklarını söyleyerek; “Trakya bölgesinde de bu belgeyi alan 3 tane birlik var. Bu belge sadece süt üreticileri birliği alanında değil; 5200 sayılı kanunla kurulmuş bütün birlikleri kapsıyor. Hatta kooperatifleri de kapsıyor. Türkiye’de bu puanı geçebilen yaklaşık 100 örgüt var. Ama 5200 sayılı kanunla kurulmuş binlerce örgüt var” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ