Edirne Öğretmen Evi Yeni Yüzüyle Hizmette

Edirne’de Meriç Nehri kıyısında bulunan Öğretmen Evi, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı. Trakya köy evleri anlayışıyla dekore edilen tesis, bölge kültürüne özgü dekorasyon ürünleriyle dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 16:03

Edirne’de Meriç Nehri kıyısında bulunan Öğretmen Evi, yenilenen yüzüyle hizmete başladı. Öğretmen Evi Müdür Yardımcısı Meral Bozkurt, tesislerin Trakya köy evleri anlayışıyla yeniden düzenlendiğini belirtti. Bozkurt, “Tesisimizin düzenlenmesinde kullandığımız dekor ürünleri Edirne'nin köylerinde alan taraması yapılarak toplandı ve bazıları usta öğreticilerimiz tarafından aslına uygun olarak üretildi” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAHVALTI SERVİSİ BAŞLIYOR”

Bozkurt, “Edirne Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve usta öğreticilerimizin katkılarıyla hazırlanan dekor ürünleri tesisimizin her alanında sergilenmektedir. Misafirlerimizi sıcak-soğuk içecek ve aperatif yiyeceklerle ağırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde kahvaltı servisimiz ve yöresel yiyeceklerimizle de buluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

“TRAKYA, RUMELİ İLE ANADOLU ARASINDA KÜLTÜR GEÇİŞ MERKEZİ”

Edirne Halk Eğitimi Merkezi'nde Usta Öğretici Lale Erkin, Meriç Sosyal Tesisleri’nin yenileme çalışmalarında Trakya ve Anadolu kültürlerinden esintilere yer verildiğini ifade etti. Erkin, “Trakya, Rumeli ile Anadolu arasında bir kültür geçiş merkezi. Köylerde kullanılan 100-150 yıllık eski eşyalar toplandı ve düzenlendi. Yün çoraplar, etamin işlemeler, köy kültüründe önemli olan yastıklar gibi dekoratif ürünler hazırlandı. Köy konsepti üzerine çalışmalar yapıldı ve alanın düzenlemesi tamamlandı” şeklinde konuştu.

“TESİSİMİZ HALKA AÇIK”

Tesisin halka açık olduğunu aktaran Erkin, “Önceleri sadece içecek servisi yapan tesisimiz, Trakya'nın hamur işlerini ve kahvaltı servislerini de sunacak. Tesisimiz, muazzam bir manzaraya sahip ve lezzet ile görsellik ön plana çıkarılmaya çalışılıyor. Hazırlıklar hızlı bir şekilde devam ediyor ve en kısa sürede kahvaltı servisi başlayacak. Tesisimiz her zaman halka açık olmuştur ve bu şekilde devam edecek” ifadelerini kullandı.

MERT ERİŞKİN