Edirne’nin Yerli Üretimi “Yaz Helvası”

Edirne’nin eski helvacılarından Haluk Buyörük, yaz aylarının gelmesiyle yaz helvasının satışlarında artış olduğunu belirterek, “Yaz helvası bizim kendi yerli üretimimiz. Özellikle yaz aylarında tercih ediliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 15:40

Edirne’nin köklü helva ustalarından Haluk Buyörük, yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaz helvasına olan talebin arttığını belirtti. Buyörük, Edirne’de geleneksel yöntemlerle ürettikleri yaz helvasının, sadece yerel halk tarafından değil, aynı zamanda şehri ziyaret eden turistler tarafından da büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Buyörük, yaz helvasının Edirne’nin simgelerinden biri olduğunu ve bu lezzeti tatmayan herkesin mutlaka denemesi gerektiğini belirtti.

“ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA TERCİH EDİLİYOR”

Buyörük; “İçerisinde irmik ve tahin bulunuyor. Sarı rengi limon aroması, kırmızısı çilek aromasından oluşuyor. Bizim kendi yerli üretimimiz. Özellikle yaz aylarında tercih ediliyor. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de dikkatini çekiyor. Genelde yazın düğünlerde yemeklerin yanında ikramlık olarak da paket halinde servis ediliyor. Satışları yaz aylarında artıyor.  Bir diğer çeşidi de acıbademli yaz helvası. İkisi de tercih ediliyor. Bu lezzeti tatmayanların mutlaka denemesi gerekiyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER