Edirne’nin Sınır Hattındaki Yangın Söndürüldü

Bulgaristan'da ormanlık alanda başlayan ve Türkiye sınırına dayanan yangın, hem Bulgaristan, hem de Edirne'deki ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Yangının, Bulgaristan’daki ormanın iç kısmında ise devam ettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 17:05

Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın ormanlık alanda dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, akşam saatlerinde Türkiye sınırına yaklaştı. Bulgaristan ekipleri, sınır tellerine kadar gelen alevlerin söndürülmesi için müdahale etti.

Yangının, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt köyünün sınırlarına kadar ulaşmasına ramak kalmasıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Edirne Belediyesi itfaiyesi, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü ve Edirne İl Özel İdare ekipleri, sınır hattında teyakkuzda bekledi.

EKİPLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Zaman zaman sınırı aşarak Türkiye'ye sıçrayan alevleri, hem Bulgaristan ekipleri, hem de Edirne ekipleri müdahale ederek söndürdü. Sınır hattındaki yangın söndürülürken, ormanın iç kısmındaki yangının devam ettiği öğrenildi. Edirne ekiplerinin sınır hattındaki teyakkuzdaki bekleyişi sürüyor.

ŞENER URFA