Edirne MHP’de Delen’e yeni görev

MHP Edirne Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu (KAÇEP) İl Başkan Yardımcılığı görevine Hafife Balkan Delen atandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 13:46
https://batiekspres.com/

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Emre Tokluğolu, İl Başkanlığında basın açıklaması düzenledi. Tokluğlu İl Başkanlığı seçimleri sonrasında yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu (KAÇEP) İl Başkan Yardımcılığı görevine Hafife Balkan Delen atandığını söyledi.

Tokluoğlu; “Bizim düsturumuzda beşiği sallayan kadın dünyayı sallar. Güçlü kadın güçlü Türkiye idolümüzle Hafife Kalkan Delen’in bu görevi layıkıyla yapacağından eminiz” dedi.

Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından Sorumlu (KAÇEP) İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hafife Kalkan Delen ise “Uzun yıllar boyunca tasarladığım geliştirdiğim ve yapmak istediğim faaliyetler ve Projeler için bu imkanı bana sunan İl Başkanımıza sizlerin huzurunda tekrardan teşekkürlerimi arz ediyorum. Türk kadını yeri geldiğinde cephede savaşmasını bilir. Toplumu oluşturan ailenin en önemli unsuru kadındır. Kadın bir toplumu doğuran, eğiten, kültür aktarımını sağlayan ve geleceği inşa edendir. Kadın, eğitimden, sağlığa, bilimden, kültüre, hukuktan, ekonomiye hayatın her alanına nezaket katan, çalışmalarını titizlikle yürüten ve anlam yükleyendir. Tarihsel köklerimizde Türk örfünde kadının yeri hep en güzel yerde olmuş Han sefere çıktığında hatunu ülkeyi yönetmiştir. Bu düstur ile yola çıkan Milliyetçi Hareket Partisinde yer almaktan ayrıca onur duyuyorum. Bu güzel kültürden gelen geçmişi zaferlerle dolu biz Türk kadınlarının boynunun borcu olarak gördüğüm  ailemize ve çocuklarımıza daha sonra çevremize ve dünyaya örnek olmalı sevgiyi, barışı, hoşgörüyü insan onuruna yakışır bir yaşamı hedeflemeyi bütün insanlığa aşılamalıyız. Bu bağlamda şanlı tarihimizde milli mücadelenin kadın kahramanları Nene Hatun’a Nezahat Onbaşı’ ya Şerife Bacı’ya Kara Fatma’ya Halime Çavuş’ a Gördesli Makbule’ye Tayyar Rahime’ye yakın tarihte Şehit olan hemşerimiz kahraman Nefise Çetin Özsoy’a selam gönderiyor rahmet diliyorum topyekun vatanımızı savunan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli dava arkadaşlarıma siz sayın basın mensuplarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK