Edirne Maratonu’nda Parkur Ölçümü Yapıldı

BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül’de koşulacak Uluslararası Edirne Maratonu için 10 kilometre ve 21 kilometrelik parkurların yeniden sertifikalandırılması için çalışmanın başlatıldığını açıkladı. Akdağ, ölçümleri yapılan parkurları açıklarken; başlangıç noktasının Selimiye Camii Meydanı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 11:48

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül Pazar günü düzenlenecek Edirne Maratonu ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne Maratonu’nun başlayacağı Selimiye Camii meydanında basın mensuplarına açıklama yapan Akdağ’a, Türkiye Atletizm Federasyonu Uluslararası Ölçüm ve Tescil Ekibinden Rıdvan Doğan da eşlik etti.

“BU YIL START NOKTASI SELİMİYE MEYDANI”

Akdağ, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu’nun parkur ölçüm ve tescil işlemlerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek; “Bunun için Türkiye Atletizm Federasyonu uluslararası ölçüm ve tescil ekibi buradalar. 2 gündür sahada çalışıyoruz. 2 yıldır Karaağaç’ta Lozan anıtından startı veriyorduk. Etkinlik alanımız orasıydı. Uluslararası kurallar gereği maratonun start, finiş ya da parkur üzerinde herhangi değişiklik yapıldığı zaman yeniden ölçüm ve tescil yapma zorunluluğu doğuyor. Uluslararası etkinliklerde kurallar böyledir. Doğal olarak bizim de maratonun bu yıl start noktası etkinlik alanı Selimiye Meydanı olduğu için bununla ilgili bu süreci tamamlıyoruz. Ölçüm işi bittikten sonra ölçüm sonuçları Fransa'ya gidiyor. Orada Avrupa Atletizm Birliği ekiplerimizce tescil ediliyor. Ondan sonra resmi parkur haline dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

“PARKURUN YENİDEN SERTİFİKALANDIRILMASI İÇİN GELDİK”

Akdağ’ın konuşmasının ardından Uluslararası Ölçüm ve Tescil Ekibinden Rıdvan Doğan ise parkurda yapılan en küçük değişiklikte parkurun yeniden ölçülmesi gerektiğini belirterek; “Bu konuda bir sertifika için müracaat edeceğiz. Sertifikanın geçerlilik ömrü de 5 yıldır. Dolayısıyla da parkurun yeniden sertifikalandırılması için geldik ve çalışmaları yapıyoruz. Bir dosya hazırlayacağız. Bu dosyayla sertifika için müracaat edeceğiz” dedi.

PARKURU AÇIKLADI

Doğan’ın ardından konuşan Akdağ da maraton parkurunu açıklarken; “Maratonun start noktası Selimiye Camii meydanıdır. Buradan start alacak sporcular Selimiye'nin etrafından bir hilal çizerek Bankalar Caddesi, Gazimihal Köprüsü, set boyu, Darüladis Camii'nin önünden geçerek, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Lozan Caddesi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Pazarkule’ye gidecekler. Pazarkule dönüşünde değirmenin oradan direkt geliyoruz, üniversitenin içine girmiyoruz, bir sokak arkadan giriyoruz. Yine Lozan Caddesi ve köprülerden gelerek parkuru tamamlamış oluyoruz. 10 kilometre dönüşü jandarma şehitliğinin olduğu noktadır. 21 kilometre dönüşümüz de Pazarkule'deki hudut taşımızdır” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ