Edirne Maratonu 1 Eylül’de Koşulacak

BÜDDER Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu hakkında açıklamalarda bulundu. Akdağ, 1 Eylül tarihinde koşulacak maratonun, Selimiye Meydanı’ndan başlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 13:27

Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül 2024 tarihinde koşulacak olan Uluslararası Edirne Maratonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Son iki yıldır sporcuların Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde toplanarak başladıkları maratonun bu yıl yine daha önceki yıllarda olduğu gibi Selimiye Meydanı’nda toplanarak başlayacağını belirten Akdağ; “6 kez bizim etkinlik alanımız Selimiye Meydanıydı. Sonra restorasyon çalışmaları bitti. Düzenleme çalışmalarının ardından bu yıl yine sembol yapı olan, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan, UNESCO Kültür Mirası listesinde olan, Selimiye Camii'nin gölgesinde etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Maratonu daha önceki yıllarda olduğu gibi start ve finish noktası, ödül töreni, bir gün önce burada kit dağıtımı, bunlarla ilgili etkinlik alanımız Selimiye Meydanı olmuştur. Sporculardan da bu konuda zaten talepler vardı. Çünkü Karaağaç çok güzel bir alan ama sporcular konaklamadan sonra sabahleyin etkinlik alanına ulaşırken problemler yaşıyorlardı. Doğal olarak şehir merkezine almış olmamız, sporcular açısından da bir kazanım olacak. Bu tür organizasyonların şehirlerde iyi, nitelikli, kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi o şehrin de gelişmişliğinin bir göstergesidir. Biz gelişmiş şehirler arasında spor organizasyonlarıyla adının anıldığı bir Edirne için 9 yıldır bu çalışmayı yürütüyoruz. Ömrümüz vefa ettiğince de önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu yine ülkemize, şehrimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu arada kayıtlarımız zaten devam ediyor. Bütün sporcuları Edirne'nin mistik sokaklarında her köşede bir tarihi eserle karşılanan açık müze parkurunda koşmaya, Edirne'de onları ağırlamaya davet ediyoruz” dedi.

AÇIK HAVA MÜZESİNDE KOŞACAKLAR

Parkur hakkında da bilgiler veren Akdağ; “Selimiye'nin etrafında bir tur atıyoruz. Bankalar Caddesi'nden Gazimihal Köprüsü, tarihi köprüler, tarihi tren garına, Pazarkule'den bir sembolik çıkışımız var parkurda. Tüm sporcular o Türkiye'ye girişteki o Türkiye yazısının altında fotoğraf vermeyi çok seviyorlar. Doğal olarak gelen her sporcu koşarken Edirne'de açık müzede koştuğu hissiyle koşacak. 10 kilometrelik ve 21 kilometrelik yarı maraton etabımız var. Kontenjanımız bin kişiyle sınırlı. Çünkü gerçekten biz bu büyütmeyi isterken birçok detayı da göz önünde bulunduruyoruz. Şehrin konaklama kapasitesi diğer olanakları. Tabii biliyorsunuz sayı büyüdükçe bütçeler büyüyor. Bunun için geniş imkanlara ihtiyaç var. Bu yıl da yine her yıl olduğu gibi minimum bin sporcuyla organizasyonu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK