Edirne Lisesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Edirne Lisesi, 2023/2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Toplam 119 öğrenci keplerini atarak mezun olmalarını coşkuyla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 20:11

Edirne Lisesi, 2023/2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Edirne Lisesi bahçesinde düzenlenen törene; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Erünsal, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Genel Başkanı ve ELYD Onursal Başkanı Atıl Erman, Edirne Lisesi’nden Yetişenler Derneği (ELYD) Genel Başkanı Cevat İşli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ELYD Şube Başkanları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Edirne Lisesi’nden Yetişenler Derneği (ELYD) Başkanı Cevat İşli konuşma yaptı. İşli, mezun olan öğrencileri tebrik ederken, hayalleri olan yükseköğrenim kurumunu kazanmalarını diledi. İşli, konuşmasında mezun olan öğrencilerin velilerini ve öğretmenleri de tebrik etti. İşli’nin ardından konuşma yapan Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, öğrencilerin velilerini kutladı. Şentürk, öğretmenlere de seslenerek, öğrencileri Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda ve Edirne Lisesi kültürü terbiyesiyle geleceğe hazırladıkları için teşekkür etti. Şentürk, konuşmasında mezun olan öğrencileri de tebrik etti.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET VE HEDİYE VERİLDİ

Şentürk’ün konuşmasının ardından okul birincisi Zeynep Sena Hayırlı, okul ikincisi Fatma Ekin Kafalı, okul üçüncüsü Nisa Nur Akağaç’a plaketleri ve çiçekleri takdim edildi. Törende ayrıca Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) Genel Başkanı ve ELYD Onursal Başkanı Atıl Erman da dereceye giren öğrencilere Edirne Lisesi’nin 167 yıllık tarihini anlatan altın kitabını hediye etti. Erman, öğrencileri tebrik ederken; Edirne Lisesi geleneğini devam ettirmelerini diledi.

TÜRK BAYRAĞI VE OKUL FLAMASI TESLİM EDİLDİ

Törende okul birinci Zeynep Sena Hayırlı da yaptığı konuşmada, Edirne Lisesi birincisi olarak konuşma yapmaktan dolayı onurlu ve gururlu olduğunu belirtti. Hayırlı, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, hayatlarında başarılar dilerken; öğretmenlere ve velilere de teşekkür etti. Hayırlı, konuşmasının ardından Edirne Lisesi okul birincileri kütüğüne adını çaktı. Törende ayrıca mezun olan öğrenciler, Türk bayrağı ve Edirne Lisesi flamasını, 11’inci sınıf öğrencilerine takdim etti.

119 ÖĞRENCİ KEP ATTI

Törenin sonunda Edirne Lisesi’nden mezun olan toplam 199 öğrenciye, sınıf öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri tek tek takdim edildi. Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, Edirne Lisesi Marşı’nı birlikte seslendirirken; marşın ardından keplerini coşkuyla havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar. Tören, keplerin atılması ile sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ