Edirne’deki Tarihi Sağlık Müzesi’ne Turist Akını

Edirne’nin son yıllarda en çok ilgi çeken müzelerinden birisi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi, özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 16:35

Edirne’nin tarihi mekânlarından birisi olan ve son yıllarda yapılan tanıtımlarla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başlayan Sultan II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Müzeyi ziyaret edenler, özellikle hafta sonları otoparkları doldururken; araçlarına yer bulamayanların yola ve sokak aralarına araçlarını park ettikleri göze çarpıyor.

Avrupa Müze Ödülüğü gibi kazandığı uluslararası ödüllerle adını yurt içi ve yurt dışında duyuran müze, bir Osmanlı darüşşifasını günümüzde gerçek anlamda yaşatan tek müze olma özelliğine sahip olmasıyla gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından ilgi topluyor. Sultan II. Bayezid tarafından 1488 yılında Edirne'de yaptırılan külliyenin içinde yer alan darüşşifa ve yanındaki tıp medresesi, haftanın 7 günü ziyaret edilse de hafta sonları ziyaretçi sayılarında gözle görülür bir artış sağlanıyor.

ŞENER ŞENTÜRK