Edirne’deki psikologlar sorunlarına çözüm arıyor

Türk Psikologlar Derneği Edirne İl Temsilcisi Mehmet Utku Tohumcu, yardımcıları Ezgi Yürük ve Serenay Börektar liderliğinde, Edirne ilinde faaliyet gösteren özel danışmanlık merkezlerinde faaliyet gösteren psikologlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2023 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2023 16:32

Türk Psikologlar Derneği Edirne İl Temsilcisi Mehmet Utku Tohumcu, yardımcıları Ezgi Yürük ve Serenay Börektar ile birlikte Edirne ilinde faaliyet gösteren özel danışmanlık merkezlerinde çalışan psikologlarla bir araya gelerek, alandaki sorunları, talepleri ve önerileri değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, Türk Psikologlar Derneği'nin psikolog meslek yasası ve ruh sağlığı yasası gibi konulardaki çalışmalarını paylaşan Mehmet Utku Tohumcu, meslektaşlarına dernek faaliyetlerine aktif olarak katılmaları çağrısında bulunarak, desteklerini talep etti. Ayrıca, toplantıda alan dışı kişiler tarafından verilen yetkisiz ruh sağlığı hizmetleri gibi sektörel sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.

Toplantıda psikolog meslek yasası ve ruh sağlığı yasası çalışmalarının yanı sıra alanda yetkisiz hizmetlerin önlenmesi, danışmanlık hizmetlerinde taban ücret belirlenmesi gibi konulara da değindiklerini belirten Tohumcu; “Toplantıda, meslektaşlarımızın dile getirdiği sorunlar, talepler ve öneriler ışığında önemli bir karşılıklı diyalog gerçekleştirdik. Bu etkileşimli platform, psikologlar arasındaki iletişimi güçlendirmenin yanı sıra, alandaki gelişmeleri değerlendirme ve mesleki dayanışma anlayışını pekiştirme adına önemli bir adım oldu. Meslektaşlarımızın karşılaştığı zorlukları anlamak ve çözüm önerileri geliştirmek, Türk Psikologlar Derneği olarak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Mesleğimizin geleceği ve toplumun ruh sağlığı için yoğun bir çaba sarf ederek, sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede, alandaki sorunların çözümüne odaklanarak meslektaşlarımızın mesleki gelişimine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Tohumcu meslektaşlarının toplantıya gösterdiği ilgi ve katılımından dolayı memnuniyetini dile getirerek, kendilerine teşekkür etti. Uzman Psikolog Tohumcu, meslektaşları arasındaki dayanışmanın önemini belirtti. Tohumcu birlikte hareket ederek alandaki gelişmeleri desteklemenin ve sorunlara çözüm bulmanın önemli olduğunu söyledi.

MERT ERİŞKİN