Edirne’deki Köpeği Seren Serengil Sahiplendi

Türk sinema ve tiyatrosunun en önemli oyuncularından biri olan Öztürk Serengil’in kızı Seren Serengil, Edirne’den köpek sahiplendi. Bir El Bin Nefes Derneği’nin sahiplendirme ilanını fark eden Serengil, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’ndaki köpek için pet nakil aracı göndererek köpeği sahiplenirken; dernek başkanı Yağmur Islattı Aydın, herkesi barınaklardan sahiplenmeye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 21:00

Türk sinema ve tiyatrosunun en önemli oyuncularından biri olan Öztürk Serengil’in kızı Seren Serengil, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’ndan köpek sahiplendi.

Edirne’de Bir El Bin Nefes Derneği’nin internet üzerinden ilan açarak sahiplendirmeye çalıştığı Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’ndaki bir köpeği ‘Patilere Acil Yuva’ adlı instagram sayfasından fark eden Serengil, iletişim kurarak köpeği sahiplenmek istediğini belirtti. Serengil ile iletişime geçen ‘Patilere Acil Yuva’ sayfası yetkilileri durumu derneğe iletirken; Serengil, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’na pet nakil aracı göndererek sokak köpeğini sahiplendi.

“SERENGİL’İN AİLESİNE KATILMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI”

Serengil’in köpeği sahiplenmesinin ardından Batı Ekspres’e konuşan Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Serengil’in sahiplenme sürecini açıklarken; “Bu çocuğumuzu dün dernek yönetim kurulu üyemiz Damla Topuz, barınak ziyareti sırasında görüyor ve fotoğraflarını çekiyor. Dernek olarak zaten sürekli barınağa gidiyor, sahiplendirme ilanları açıyoruz. Dernek sayfamızda ilanını açtık. Edirne’de yuvalandırma ihtimalimiz az olduğu için uzun zamandır İstanbul’daki derneklerle ve sosyal medya hesaplarıyla ortak çalışmalar yürütüyoruz. ‘Patilere Acil Yuva’ sayfası bize yuvalandırma konusunda çok yardımcı oluyor. İlanımızı görüp paylaştı ve kendisiyle de iletişime geçtik. Başta kendisi geçici yuva olarak barınaktan çıkaracaktı ama bu sürede sevgili Seren Serengil de ‘Patilere Acil Yuva’ sayfasından bu güzel çocuğumuzun ilanını görünce sahiplenmek istediğini söylüyor. Bugün hemen Edirne barınağına bir pet nakil aracı gönderdi ve saat 16.00 gibi barınaktan çıkarılarak Seren Serengil’in ailesine katılmak üzere yola çıktı” ifadelerini kullandı.

“SATIN ALMAYIN, BARINAKLARDAN SAHİPLENİN”

Barınaktaki köpeğin bir aile tarafından terk edildiğini belirten Aydın; “Ne yazık ki barınağa terk edilmiş. Hatta doğum yapmış ve yavruları ölmüş diye bir bilgimiz var. Kimin terk ettiği ya da geçmişiyle ilgili çok fazla bilgimiz yok ama bildiğimiz kadarıyla aile bildiği insanlar tarafından barınağa terk edilmiş. Herkese çağrımızdır; binlerce lira para verip petshoplardan bu canları satın almayın. Bulunduğunuz şehirlerdeki barınaklara gelin, onların gözlerinin içine bakın. Oralarda birbirinden güzel, aileye ve sevilmeye ihtiyacı olan yüzlerce can yuvası olmasını bekliyor. Bu vesileyle herkesi bu barınaklara davet ediyoruz. Lütfen bulunduğunuz şehrin barınaklarından sahiplenin” diye konuştu.