Edirne’deki Eylemde Yasaya Tişörtlü Tepki

Edirne’de 28 gündür Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu’ndaki değişikliğe karşı devam eden oturma eyleminde katılımcılar, yasaya karşı tişört hazırladılar. 22 Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük, bugünden itibaren eyleme “Kanlı yasaya hayır” tişörtleriyle katılacaklarını söylerken; “Hepimizin bir simgesi olmasını istedik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 18:56

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanlarını Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı düzenlediği oturma eylemi, 28’inci gününde devam ediyor.

Kentteki bazı meslek odaları, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemin 28’inci gününde, yaşam hakkı savunucuları Saraçlar Caddesi’nde oturmaya devam ediyor. Katılımcılar, bugünkü eylemde yasaya karşı hazırladıkları tişörtler ile dikkat çektiler. “Kanlı yasaya hayır” yazılı ve köpek fotoğrafı bulunan tişörtlerle eyleme katılan yaşam hakkı savunucuları, vatandaşları yasaya karşı düzenledikleri imza kampanyasına da davet ettiler.

“ARTIK TİŞÖRTLERİMİZLE BURADA OLACAĞIZ”

22 Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük, özel olarak hazırladıkları tişörtlerle 28’inci günde eyleme devam ettiğini belirterek; “Biz bu katliam yasasını tanımıyoruz. Uygulatmamak için de elimizden geleni yapacağız. Eylemimizi devam ettireceğiz. Bugün de ‘Kanlı yasaya hayır’ tişörtlerimizi giydik. Hepimizin bir simgesi olmasını istedik. O yüzden herkes için tişört yaptırdık. Artık tişörtlerimiz ile burada olacağız” ifadelerini kullandı.

“HALKI BİLİNÇLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Kütük, eylemde sokak hayvanlarının yanı sıra Türkiye gündeminde yer alan farklı konulara da dikkat çektiklerini söylerken; “Sokak Hayvanları Kanunu önemli. Bunun yanı sıra kadın cinayetleri de, orman katliamları da önemli. O yüzden her gün bir konuya değinerek, aynı zamanda hayvanların katledilmek üzere olduğunu halka anlatmak istiyoruz. Ağaçlardan kadınlara, çocuklardan sokak hayvanlarına kadar Türkiye’de olan tüm sorunları, kurumlardan aldığımız istatiksel verilerle halkı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” sözlerine yer verdi. Kütük, oturma eyleminin her gün 18.00-19.00 saatleri arasında Saraçlar Caddesi’nde devam edeceğini belirtti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ