Edirne’de Yeniden Muhtarlık Seçimi: Seçmenler Sandıkta

Edirne’de Umurbey Mahalle Muhtarlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2024 10:18

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Umurbey Mahalle Muhtarlığı seçimlerinin iptal edilmesinin ardından bugün seçmenler yeniden sandık başına gitti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde sandıktan çıkan ve sayılmayan muhtarlık oy pusulalarının bir temizlik görevlisi tarafından yanlışlkla çöpe atıldığı iddia edilerek İl Seçim Kurulu’na itiraz edilmesinin ardından iptal edilen Umurbey Mahalle Muhtarlığı seçimleri bugün gerçekleştiriliyor.

Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan 6 sandıkta seçmenler oy kullanmaya başlarken; seçimde 4 muhtar adayı yarışıyor.

“4 MUHTAR ADAYI İLE SEÇİME GİRİYORUZ”

Umurbey Mahalle Muhtarı Turhan Özgünden, seçmenlerin oy vermeye başladığını belirterek; “Mahallemizde bin 750 seçmenimiz vardı. Geçen seçimde 450 seçmen oy kullanmaya gelmemişti. Katılımın az olacağını düşünüyoruz ama şu anda fena değil. Daha önceki seçimde 6 muhtar adayı vardı. Şu anda 2 aday çekilmiş ve toplam 4 muhtar adayı ile seçime giriyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMİN İYİ BİR ŞEKİLDE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ”

Özgüden, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde muhtarlık seçiminin iptal nedenini de açıklarken; “Son sandığın sayımına gelindiğinde benimle en yakın adayın arasında 152 oy farkı vardı. Orada bir temizlik görevlisi içeri girmiş ve sayılacak oyları diğer pusulalarla karıştırıp çöpe atmış. O yüzden iptal edildi. Belki de Türkiye’de ilk olan bir olaydı. Şu anda 6 sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor. Seçimin iyi bir şekilde bitmesini bekliyoruz” diye konuştu.

SAAT 17.00’YE KADAR OY VERME DEVAM EDECEK

Oy verme işlemi bugün saat 17.00’ye kadar devam edecek. Oy verme işleminin ardından yapılacak oy sayımı ile birlikte Umurbey Mahallesi Muhtarı belli olacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ