Edirne’de Takım Elbise Satışları Düştü

Edirne’de giyim mağazası işletmecisi Metin Barmanbay, geçtiğimiz yıla göre takım elbise satışlarının yüzde 30-40 oranında gerilediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 16:55

Edirne'de takım elbise dükkanı işletmecisi Metin Barmanbay, düğün sezonunun Ekim ayına kadar devam edeceğini öngördüğünü ifade etti. Barmanbay, takım elbise fiyatlarında yaşanan değişiklikler hakkında bilgi verdi.

“ASGARİ ÜCRET ARTINCA ÜRÜNLERİMİZ ZAMLANIYOR”

Metin Barmanbay, geçen yıl bir takım elbisenin 4 bin TL olduğunu, bu yıl ise fiyatların 6 bin TL'ye çıktığını belirtti. Ürünlerin fiyatlarının asgari ücrete göre arttığını ifade eden Barmanbay, "Asgari ücret ne kadar arttıysa maalesef o oranda ürünlerimiz zamlanıyor. Çünkü bu ürünleri yapan kişiler de asgari ücret üzerinden maaş alıyor" dedi.

Bu yıl asgari ücretin arttırılmamasını olumlu karşıladığını belirten Barmanbay, "Eğer arttırılmış olsaydı bu takım 6 bin TL değil, 7 bin TL olacaktı" diye konuştu.

DAMATLAR FİYATA İNANAMIYOR

Barmanbay, düğün alışverişinde gelinlik için yüksek meblağlar harcayan damatların, damatlık fiyatlarını yüksek bulduğunu ifade etti. Barmanbay, "Bir gelinlik alışverişinde 40 bin TL harcayan bir damat, bize geldiğinde 6 bin TL'lik bir damatlığa kesinlikle kusur bulmaya meyilli oluyor. Çoğu damat, 'Bir gelinliğe 50 bin TL verdim, sen nasıl oluyor da beni 6 bin TL’ye giydiriyorsun?' diyor" şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN