Edirne’de Tablet ve Telefon Bağımlılığı Oyuncak Satışlarını Düşürdü

Edirne’de oyuncak satıcısı Hasan Koca, teknoloji bağımlılığının oyuncak satışlarını düşürdüğünü belirterek; “Oyuncak satışlarımız düşük. Her bütçeye uygun oyuncak var ama alan yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 11:58

Edirne'de, son yıllarda çocuklar arasında hızla artan tablet ve telefon bağımlılığı, oyuncak satışlarında ciddi bir düşüşe yol açtı. Şehirdeki oyuncak satıcısı Hasan Koca, teknoloji bağımlılığının çocukların geleneksel oyun araçlarına olan ilgisini azalttığını ve bunun da satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Oyuncakların çocukların gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Koca, satışlardaki bu düşüşün kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Koca, her yaş grubuna ve her bütçeye uygun geniş bir oyuncak yelpazesine sahip olduklarını ancak müşteri bulmakta zorlandıklarını belirtti.

“OYUNCAĞIN YERİNİ TABLET VE TELEFON ALDI”

Koca; “Eskiden oyuncağa ulaşmak zordu. Şu an daha kolay ama oyuncağın yerini tablet ve telefon aldı. Bu durum ebeveynlerin de kolayına geliyor. Çocuğun koşması lazım, oyuncaklarla oyun oynaması lazım. Biz sokakta oyun oynardık. Şimdi internetten online oyunlar oynuyorlar. Bu durum haliyle satışlarımızı etkiliyor. Oyuncak satışlarımız düşük. Her bütçeye uygun oyuncak var ama alan yok” diye konuştu.

HİLAL PEKER