Edirne’de Sokak Hayvanları İçin Eylem Kararı

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili dernekler, 28 Temmuz Pazar günü sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine karşı yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi yapma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 16:02

Edirne Kent Konseyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) komisyonunda kabul edilen sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifine karşı eylem düzenleme kararı aldı.

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentte sokak hayvanları ile ilgili derneklerin iş birliğiyle düzenlenecek eylem öncesi, Kent Konseyi Başkanı Özer Demir ile çalışma grubu ve dernek temsilcileri, siyasi parti ve dernekleri ziyaret ederek eyleme davet etmeye başladı.

“SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, kanun teklifinin komisyondan geçtiğine dikkat çekerek; “Katliam yasası olarak adlandırdığımız yasa, komisyondan geçti. Önümüzdeki günlerde de Meclis’e gelecek. Biz, bu yasanın geri çekilmesi için Edirne’deki kurumsal olarak faaliyet gösteren sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerle bir arada, Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu ile birlikte bu yasanın geri çekilmesi için toplanacağız, yürüyüş gerçekleştireceğiz, basın açıklaması yapacağız ve ardından oturma eylemi yapacağız. Sesimizi var gücümüzle yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

“ESKİ CAMİ’NİN ÖNÜNDE SAAT 18.00’DE BULUŞUYORUZ”

Eylemin yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi olarak gerçekleştirileceğini belirten Demir; “Bu çalışmaya Edirne’deki tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, yaşamdan yana olan tüm kurum ve kentlileri bu etkinliğe davet ediyoruz. 28 Temmuz Pazar günü Eski Cami’nin önünde saat 18.00’de toplanıyoruz. Toplanmanın ardından yürüyerek Saraçlar Caddesi’ne geçeceğiz. Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yaparak oturma eylemine başlayacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ