Edirne’de Sınır Yönetimini Geliştirme Toplantısı

Edirne’de “Türkiye’nin Doğu ve Güney Sınırlarında Sınır Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi toplantısı, Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 14:10

Edirne’de İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Göç Örgütü tarafından yürütülen “Türkiye’nin Doğu ve Güney Sınırlarında Sınır Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi toplantısı, Valimiz Yunus Sezer’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Sınır hatlarında yasa dışı göçe karşı alınan önlemlerin ve düzensiz göçe karşı devam eden çalışmaların görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Yunus Sezer, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye olarak sınır hattında göç ile ilgili bölgesel anlamda çalışmaların yürütüldüğünü aktardı. Sınır hattında devriye yollarının yeniden düzenlendiğine değinen Vali Sezer, terör örgütü üyelerinin geçiş teşebbüsü ve düzensiz göçe karşın tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Toplantıda Göç İdaresi Başkanlığı Sınır Yönetimi Genel Müdürü Ozan Gazel, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İstanbul Ofis Müdürü Andrew Lind, Göç İdaresi Başkanlığı ve diğer paydaş kurumların temsilcileri yer aldı.

HABER MERKEZİ