Edirne’de Semt Sahaları Açılmaya Devam Ediyor

Edirne’de semt sahaları birer birer açılıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, Barutluk Mahallesi’nde Ferah Ortaokulu bahçesinde oluşturulan semt sahasının açılışını çocuklarla beraber yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 18:59

Edirne Valiliği, özellikle dezavantajlı mahalleler başta olmak üzere çocukların okul sonrası zamanlarını değerlendirebilmeleri için semt sahaları açıyor. Barutluk Mahallesi’nde Ferah Ortaokulu bahçesindeki sahanın açılışına Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile beraber katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, proje kapsamında 7 bin çocuğun değişik branşlarda spor yapabileceğini söyledi.

Çalışmalara geçen yıl başladıklarını belirten Vali Sezer; “Bu çalışmaya geçen yıl eğitim sezonuyla beraber başladık ve burada özellikle dezavantajlı mahallelerimiz olmak üzere ilçelerde dahil çocuklarımızın boş vakitlerini, spor ve sosyal aktivitelerde bulunacakları şekilde bir planlama yaptık. Geçen yıl mahalle ligini başlatmıştık. Burada da ilçeler dahil 7 bin tane çocuğumuz değişik branşlarda spora devam ettiler. Bu sene de, yazın boşta kalmasınlar diyerek çocuklar yaz okullarını başlattık ve tüm mahallelerde kulüpler oluşturuyoruz. Şu ana kadar 20 tane kulübümüz oluşmuş durumda. Bunlar çatı kulüpler olacaklar ve altında bütün branşlar olacak. Özellikle dezavantajlı mahallelerimizde, çocuklarımızın boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızın Edirne Balkanlar’ın spor merkezi olması yönünde bizlere talimatı var. Bu noktada da buradan da şükranlarımızı iletiyoruz. Edirne ile ilgili olarak bütün taleplerimiz karşılanıyor. Şu ana kadar 5 tanesini bitirdik. Yer olduğu müddetçe de 10’a yakın da planlıyoruz. Edirne'mizde bütün alanlarda gençlerimizin yoğunlukta olduğu bütün alanlarda kent sahalarını mahallelerimizde kuracağız. Dün mahalle muhtarlarımızla toplantımız vardı. Mahalle muhtarlarına, ‘Alan belirlerseniz biz semt sahalarını kuracağız ve çocuklarımızı sporla buluşturacağız’ dedik. Bu mahalle kulüplerine devam eden 7 bin çocuğumuzun bütün forma dahil birçok malzemelerini alıyoruz. Aynı zamanda yemek ve benzeri şeyleri de karşılıyoruz. Edirne'miz hem eğitim seviyesi, hem de sportif alanda inşallah gençlerimizle beraber çok iyi yerlere gelir. Her okulumuzda beden eğitimi öğretmeninin yanında kendi branşlarıyla ilgili antrenörler de var. Ona göre de planlıyoruz. Geçen sene çok örnek bir uygulama oldu. Bu sene de bunu artırarak devam edeceğiz inşallah. Temennimiz bu” dedi.

“5 Yılda 62 Saha Kazandırdık”

Edirne’ye ilçeler dahil son 5 yılda 62 tane saha kazandırdıklarını söyleyen Edirne Milletvekili Fatma Aksal; “Edirne genelinde son 5 yılda biz basket sahaları dahil olmak üzere 62 tane saha yaptık. Bu sayıya ilçelerimiz de dahil. Biz çocuklarımızın okul sonrası sokakta değil sporda olmasını istiyoruz. Sayın bakanımıza da buradan çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Edirne Valisi Yunus Sezer, futbol oynayan çocuklarla beraber kaleye şut çekti ve sohbet etti.

ŞENER ŞENTÜRK