“Edirne’de Okul Servis Kayıtları Zayıf Başladı”

Edirne Selimiye 22 Kooperatif Başkanı Ahmet Sivri, “Edirne’de okul servislerinin kayıt sürecinin başladığını belirterek; “Servis kayıtlarının zayıf geçtiğini görüyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 17:45

Edirne Selimiye 22 Kooperatif Başkanı Ahmet Sivri, Edirne’de okul servislerinin kayıt süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrenci velilerine seslenen Sivri, mağduriyet yaşanmaması için bir an önce kayıt yapılması gerektiğini altını çizdi. Servisçilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında da açıklamalarda bulunan Sivri, “Geçtiğimiz sene kontak açılış ücretine bin TL demiştik. Bu sene o meblağlar yukarı çıktı. Yani bin lira dediğimiz kontak açma ücreti şu an bin 500 - 2 bin TL’ye mal olmaya başladı” diye konuştu.

“SERVİS KAYITLARIMIZ BAŞLADI”

Sivri, “Servis kayıtlarımız tüm hızıyla başladı. Arkadaşlarla toplandık ve ilk sezon başı olmasına rağmen servis kayıtlarının zayıf geçtiğini görüyoruz. Bu da milletin maddi olarak etkilendiği şeyler var. Servis kayıtlarımız buruk devam ediyor. Velilerimiz öğrencilerin kayıtlarını erken yaptırmaları gerekiyor. Daha sonra kayıt yaptırdıkları zaman araçların doluluk oranına göre çocuk fazla öğrenci olarak gözükebilir. Sonra veli bunda pişman olabilir. Yani çocukların düzenini kurabilmek için ne erken kayıt yaptırırlarsa şu an bizim için o kadar iyi. Bizim zaten çalışmalarımız şu an bunun üzerine devam ediyor. Kısa bir süre kaldı. Bu kısa süre içerisinde araçlarımızı disiplinli ve düzenli olarak çalışma sistemimizi oturtturmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KONTAK 2 BİN TL’YE AÇILIYOR”

Servislerin kontak açma fiyatına değinen Sivri, “Geçen yılın zammıyla yaptığımız kayıtlar şu anda velilerin de belli büküyor. Bu zam zaten geçen seneki zam. Bu sene alınan bir zam değil. Zam taleplerimiz oldu. Fakat zam taleplerimizden sonra herhangi bir belediye tarafından, encümen tarafından bir dönüş olmadı. Zam olmayacağı söylendi. Tüm büyük şehirlerde yapılan zamlar herkes görüyor, duyuyor. Şoförleri bir nebze olsun rahatlatıyor. Ama bizim burada rahatlama gibi bir şeyimiz yok. Şimdi toplanıyoruz arabaların maliyetleri her geçen gün yükseliyor. Geçtiğimiz sene kontak açılış ücretine bin TL demiştik. Bu sene o meblağlar yukarı çıktı. Yani bin lira dediğimiz kontak açma ücreti şu an bin 500-2 bin TL’ye mal olmaya başladı. Biz geçen yıl aldığımız zammı uygulayamadık. Son ay bize yüzde 40 gibi bir zam verildi. Onu da zaten normal şartlarda sezon içinde verilmesi gerekiyordu. Bize son ay o zam verildi. O zammı son ay uygulayamadık. Bu seneye uygulamak zorunda kaldık. O zam da bize yetersiz. Zaten şu anki mazot zammının bile yarısı değil. Yani bırakın arabanın maliyetlerini, yakıtın bile yarısı değil” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA BORÇSUZ TİCARİ ARAÇ YOK”

Servislerin borç altında ezildiğine dikkat çeken Sivri, “Ya inşallah sıkıntısız güzel bir sezon bizi bekler deriz ama öyle sıkıntısız bir sezon geçecek gibi de durmuyor. Çünkü her geçen gün bir yerlere bir zam geliyor. Her geçen gün bir arkadaşımız zorlanıyor. Ya arabasını satmak zorunda kalıyor ya da değiştirmek zorunda kalıyor. Ya bankaya borcu var. Yani borçsuz şu anda hiçbir ticari araç yoktur bizde. Şu an herkes gırtlağına kadar borç içinde. Yeni sezonu gelsin başlayalım diye düşünüyor ama bir türlü ilerleyemiyor” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN