Edirne’de Öğrencinin Ev Kurma Maliyeti 30 Bin Lira

Üniversite eğitimi için Edirne'ye gelen öğrenciler, emlakçıların ardından soluğu ikinci el eşya satan spotçularda almaya başladı. İş yeri sahipleri öğrencinin ev kurma maliyetinin en az 30 bin lira olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 15:33

Trakya Üniversitesi'nde eğitim dönemi 16 Eylül'de başlıyor. Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler soluğu emlakçılar da alırken; ev kiralayan öğrencilerin ikinci durağı ise ikinci el eşya satıcıları oldu.

Edirne'de ikinci el eşya satışı yapan İlkay Kafa, sektöründe yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Edirne'de ev kiralayan bir öğrencinin evine alacağı eşyaların en az 30 bin lirayı bulduğunu anlatan Kafa, maliyetlerin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

“30 BİN LİRAYA EV KURULABİLİR”

Geçmiş yıllarda yaşadıkları yoğunluğun her yıl daha da azaldığını ifade eden Kafa, şuan maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi. Kafa; “20 bin TL’ye buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuk ve ikili dolap alabilir. Yatak ve baza da eklersek fiyat 25 bine çıkar. Masa, sehpa gibi diğer ürünleri de eklersek 30 bin liraya bir ev kurulabilir” ifadelerini kullandı.

“ESKİ ÖĞRENCİLERE DAHA ÇOK SATIŞ YAPIYORUZ”

Edirne'ye yeni gelen öğrencilerden ziyade eski öğrencilere daha çok eşya satışı yaptıklarını söyleyen Kafa; “Eski öğrenciler yurttan ayrılıp eve çıkmayı tercih ediyor. Durum böyle olunca bizden eşya alıyorlar veya evi değiştiriyor, eşyalı evden eşyasız eve çıkıyor, yine bizden eşya alıyor” diye konuştu.

ŞENER URFA