Edirne’de Muhtardan Öğrencilere Yardım Kampanyası

Edirne’de Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eksiklerini gidermek için mahallesinde yardım kampanyası düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 13:19

Edirne’de Şükrüpaşa Mahalle Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, yeni eğitim öğretim döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eksiklerini gidermek için yardım kampanyası başlattı.

Öğrencilerin eğitim hayatına eksiksiz başlamasını amaçladıklarını söyleyen Yılmaz, kampanyasına mahallesinden birçok kişinin destek vermeye gönüllü olduğunu belirtti.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK VERECEĞİZ”

Toplanan yardımları, diğer mahallelerdeki okullarla da irtibata geçerek, okul müdürleri vasıtasıyla ulaştıracaklarını ifade eden Yılmaz; “Öğrencilere yönelik gerçekleştirdiğimiz yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarını noksansız bir şekilde sürdürmesini amaçlıyoruz. İhtiyaç sahibi mahallelerde pek çok aile, öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından olan okul çantası ve kırtasiye malzemelerini temin etmekte zorlanıyor. Kampanyamıza destek olmak isteyen herkesi çalışmamıza ortak olmaya davet ediyoruz. Kampanyamıza talepler çok güzel. Duyurularımızı yaptık. Sosyal medyada yayınladık. Sosyal medyaya çok güzel, olumlu mesajlar geldi. Hatta bazı iş insanları toplu olarak destek olacakları bilgisini verdiler. Bazı aileler çocukları giydirdiklerini söyleyerek, bir çanta, mont ve kırtasiye malzemesi olarak bizlere de destek olacaklarını söylediler. Paylaşmak çok güzel bir şey. Bir elin verdiğini diğeri görmemesi gerekiyor. Bu konuda da bizler köprü olacağız. İhtiyaç sahibi ailelere desteğimizi vereceğiz. Burada toplanan desteklerimiz diğer mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine de götüreceğiz. Yardımları muhtarlığımızda toplayarak, okullardaki ihtiyaç sahiplerine okul müdürlerimiz vasıtasıyla ulaştıracağız. Biz kampanyamızı yürütürken tek başımıza değiliz, 28 mahalle muhtarımız var. Onlarla da irtibat halinde olacağız” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK