Edirne’de Muhasebe Haftası kutlaması

Edirne SMMMO, Muhasebe Haftası’nı Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 13:09

Edirne Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Muhasebe Haftası dolayısıyla Atatürk anıtında tören düzenledi.

1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebe Haftası dolayısıyla düzenlenen tören, Oda Başkanı Cüneyt Keskin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende konuşan Odası Başkanı Cüneyt Keskin; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve katkıya vurgu yaptı.

Keskin, dünyada yaşanan küresel etkiler, iklim değişiklikleri ve Türkiye’de yaşanan deprem felaketleri sebebi ile sıkıntılı süreçlerden geçildiğini belirterek; “Dünyanın ve ülkemizin bu sıkıntılı süreçleri atlatacağına güvenimiz tamdır. Bu dönemlerde Mali Müşavirler, işletmelerin ve toplumun her zaman yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. İklim değişiminin etkisiyle ortaya çıkan kuraklık, sel felaketleri ve doğal kaynakların hızla tükenmesi, tarım başta olmak üzere üretimde yeni yöntem ve planlamaların yapılmasını zorunlu kıldı. Dünyamız ve ülkemiz yeni bir döneme giriyor. Sürdürülebilirliğin ön plana çıktığı ve giderek öneminin artacağı bu dönemde üretim anlayışımızdan, tüketim anlayışımıza kadar bizleri köklü bir değişim bekliyor. Mali Müşavirler bu değişim sürecinde ekonomiye ve işletmelere güven sağlayan danışmanlar olarak katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen müzakereler ve elde edilen deneyimler, kurumsal değer yaratma, sürdürülebilir kalkınma ve toplumun değişen beklentilerini karşılamak için finansal verilerin yanında finansal olmayan verileri de içine alan karşılaştırılabilir ve güvenilir bilgiler sunan yeni bir raporlama tekniklerine ihtiyaç olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yaşanan gelişmelerin sonucu olarak klasik iktisat anlayışı yerini döngüsel ekonomi modeline bırakacak. Döngüsel ekonomi anlayışı, üretim, tedarik ve raporlama süreçlerini yeniden şekillendirecektir. Dünya kendini bu yeni sürece hazırlarken, ülkemizin de bu sürece uyum sağlaması gerekmektedir. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomisinin kalkınmasına ve gelişmesine katlı sağlayacaktır. Bu vesile ile sizlerin Muhasebe Haftası’nı kutluyor, dünyamız ve ülkemiz için sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK