Edirne’de Milli Eğitim Çalıştayı Başladı

Edirne Valiliği ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen “Milli Eğitim Çalıştayı” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 11:29

Edirne Valiliği ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Milli Eğitim Çalıştayı” Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda başladı. Çalıştayda, Edirne’deki eğitimin durumu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları ele alınıyor.

Toplantıya, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Edirne’deki eğitim kalitesini daha yukarıya taşımak için bu tür çalıştayların önemine inandıklarını belirterek bugün gerçekleşen çalıştayın amacının Edirne’de eğitimde karşılaşılan sorunların masaya yatırılarak, çözüm önerilerini tartışmak olduğunu söyledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer ise görevinin en önemli mihenk taşının eğitim olduğunu belirterek eğitimin her zaman başa konulmasını gerektiğini vurguladı.

“İLÇELER VEYA OKULLAR ARASINDA BAŞARI FARKI VAR”

Yılmaz, ilçeler veya okullar arasında başarı farkı olduğunu söyleyerek; “Bizim çalıştayı düzenleme amacımız öğrencinin kazanması, ilimizin eğitim seviyesinin yükselmesi, kalitesinin yükselmesi. Bu kalitenin ülkemize hizmet etmesini umuyoruz. Bunu yaparken acaba diğer kurumların imkânlarından nasıl faydalanırız, eğitim sürecine nasıl destek olabilir? Bunu merak ediyoruz. İlçeler arasında veya okullar arasında bir başarı farkımız varsa ki var, bunun azaltılması için, bunun daha düzenli bir şekilde başarının devam etmesi için ne yapabiliriz? Bu kapsamda bugünkü çalıştayda bu konular masaya yatırılarak çözüm önerilerini konuşacağız” dedi.

“BİN 123 OLAN SÜREKLİ DEVAMSIZ ÖĞRENCİ SAYISI 54’E DÜŞTÜ”

Edirne geneli bin 123 olan sürekli devamsız öğrenci sayısının valilik koordinesinde 54’e düştüğünü belirten Yılmaz; “İl Devamsızlık Takip Komisyonu tarafından sene başından beri yapılan ev ve saha ziyaretleri neticesinde Edirne geneli bin 123 olan sürekli devamsız öğrenci sayısı Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda 54 öğrenciye düşürülmüştür. Yine bu kapsamda merkez ilçemizde Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı dezavantajlı ilkokul ve ortaokullarda toplam 13 okulumuzdan bin 453 öğrencimiz Okuldan Spora Projesi’ne katılmıştır. Bu yıl da bu anlamdaki çalışmalarımız devam edecek. Özellikle öğrencilerimiz sürekli devamsız olmasa da okula devamlarını arttıracak çalışmalar, faaliyetler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“CEP TELEFONU KULLANILMAMASINA YÖNELİK TEDBİRLER ALINACAK”

Yılmaz, öğrencilerin sınıf içinde cep telefonu bulundurmalarına yönelik uygulamaya devam edeceklerini belirterek; “Bir önceki yıl başlatılan öğrencilerimizin sınıf içinde cep telefonu bulundurmalarına yönelik uygulamaya devam edilecek. Okul içinde dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanılmamasına yönelik tedbirler alınacak. Ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak ve bu hususta öğrencilere ve velilere gerekli bilgilendirmeler yapılacak” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE EĞİTİM NOKTASINDA İYİ BİR YERDE”

Edirne Valisi Yunus Sezer ise yaptığı konuşmada, Edirne’nin eğitim noktasında iyi bir yerde olduğunu söyleyerek şöyle konuştu; “Bu önemli çalıştayın ilimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Önümüzdeki 2024-2025 yılının çok başarılı, her alanda kazasız belasız geçmesini temenni ediyoruz. Okullar önümüzdeki hafta itibariyle başlıyor. Geçen yıl değişik resitallerle bir araya geldik ve eğimin önemini buradaki katılımcılara anlatmak bizim için anlamsız olur ama sadece zihnimizi tazelemek ve yapmamız gerekenleri hatırlamak adına bir aradayız. Edirne il valisi olarak benim en büyük görevim nedir? Asayiş midir? Güvenlik midir? Sağlık mıdır? Hepsi ayrı bir alan ama bunların en başında gelen şey eğitimdir. Eğitimi başa koymadığın zaman bir kere düğmeleri yanlış iliklemiş oluruz. Amaçlarımızı, hedeflerimizi ve kaynaklarımızı birleştirmemiz lazım. İl olarak Edirne’miz, eğitim noktasında birçok ilden daha iyi bir seviyede olduğunu görüyoruz. En azından elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Hem eğitim profilimiz, hem öğrenci profilimiz, hem de öğretmenlerimizin eğitime bakışı. Baktığımız zaman açıkçası çok vahim durumda değiliz ama bizim en büyük hastalığımız bir rutine girmek. Yaptığımız işleri bir müddet sonra ‘-mış gibi’ yapmaya başlamak. Yani bir heyecanla başlayıp, işin sonunda geldiğimiz zaman artık form doldurmaya başlamış oluyoruz. Bugün burada Edirne’deki eğitimin resmini çizeceğiz ve ona göre de bir yol haritası belirleyeceğiz.”

HİLAL PEKER