Edirne’de Kuraş Şampiyonası Başladı

Edirne’de 2024 Avrupa Kuraş Şampiyonası yoğun katılımla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 14:11

2024 Avrupa Kuraş Şampiyonası Edirne Spor Salonu’nda başladı. Şampiyonaya, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Genel Sekreteri Sezayi Sürücü, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden, 19 ülkeden 221 sporcu ve vatandaşlar katıldı.  Kuraş hakkında bilgi veren Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden, Kuraş’ın Türklerin ata sporu olduğunu söyledi.

“EN YÜKSEK KATILIM SAYISI VE REKORUNU KIRDIK” Karşılaşmalara katılan sporcuların sayısındaki memnuniyetini dile getiren Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Kuraş Asbaşkanı Muammer Maden, “22-23 Haziran 2024 tarihlerinde 221 sporcu 19 ülkeden katılımla birlikte, Kuraş Avrupa Şampiyonası'nı Edirne ilinde yapıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nın bu zamanki en yüksek katılım sayısı ve rekorunu kırdık. Umarım bu karşılaşmayla tarihi kokan Edirne'mizi en güzel şekilde tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtırız. Burada emeği geçen Edirne'deki tüm yöneticilere hepsine çok teşekkür ediyorum. Avrupa Başkanımız İnternational Kuraş Asation (İKA) onların da bizi Türkiye'yi tercih ettiği için, bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Hasan Öztürk’e teşekkür ediyorum. Umarım burada kazasız belasız güzel bir şekilde maçlar inşallah sonlanır. Türk bayrağını da en güzel şekilde dalgalandıracağımıza eminim” dedi.

“EDİRNE’Yİ SEÇMEMİZİN NEDENİ AVRUPAYA AÇILAN BİR KAPI OLMASI” Edirne’nin Avrupa’ya açılan kapı olduğunu belirten Maden, “Edirne'yi seçmemizin nedeni Avrupa'ya açılan bir kapı olması. Avrupa'ya yakın olması. Bu sayede daha çok ülke katılmış oldu. Avrupa Şampiyonası'nı en üst rekor seviyelerde tamamlamak hedefimiz. Onu da sağladık” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKLER BU SPORDA LİDER OLACAK” Türklerin bu spor dalında lider olması için çalıştıklarını aktaran Maden, “Kuraş, 4bin 500 yıllık göçebe çadır zamanından bir savaş sanatı olarak başlamış ve devam etmiş. 4 bin 500 yıllık Türklerin ata sporu. Güreş kelimesi Kuraş’tan türemiş. Normalde tüm güreşlerin Özbek Güreşi, kuşak güreşi, yağlı güreşin atası Kuraş diyebilirim.  Bizim de amacımız Kuraş’ı Türkiye'de istenilen seviyeye getirmek. 7 Türk Devleti'nde Kuraş müthiş bir seviyede, muazzam bir seviyede. Bütün Türkler sahip çıkıyor. Biz biraz geri kaldık. Umarım inşallah Türkleri bu sporda lider bir pozisyona getiririz” şeklinde konuştu. MERT ERİŞKİN