“EDİRNE’DE KULLANIM DEĞİL TİCARETİ FAZLA”

Edirne Emniyet Genel Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü personeli Narko Rehber - Narkolog Hakan Yılmaz, Edirne’de uyuşturucu madde kullanımının nüfusa oranla düşük fakat madde ticaretinin fazla olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:45
https://batiekspres.com/

Edirne Emniyet Genel Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü personeli Narko Rehber- Narkolog Hakan Yılmaz, Edirne’de uyuşturucu maddenin kullanımı, ticaretinin oranı ve son zamanda kullanımı artan uyuşturucu madde hakkında bilgi verdi.

“UYUŞTURUCU TİCARETİ YÜKSEK, KULLANIMI AZ”

Edirne’de uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti hakkında bilgi veren Yılmaz “Edirne’de ciddi anlamda uyuşturucu kullanan kişi var gibi birçok kulaktan dolma bilgi var. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de uyuşturucu madde maalesef var. Ancak nüfus oranına baktığımız zaman Edirne birçok ilin gerisinde kalıyor. Uyuşturucu madde ticareti Edirne’de neden daha fazla? Sınır kapılarından dolayı. Sınır kapılarının burada olmasından dolayı uyuşturucu madde ticareti daha fazla. Kullanım oranı daha az seviyede” dedi.

“KULLANIMINDA CİDDİ ARTIŞ VAR”

Uyuşturucu madde hakkında bilgi veren Yılmaz “Son dönemde artan bir madde var ismi metamfetamin. Bu maddeye karşı özellikle dikkat etmek gerekiyor. Vatandaşı uyarmak gerekiyor. Bildiğimiz kaya tuzunun aynısına benziyor. Madde kullanan birisi var yanımızda ama biz onun kullanıp kullanamadığını anlayamıyoruz. O maddenin kullanımında ciddi bir artış var. Dikkatli olmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN