Edirne’de Kuaförler Hangi Günler Kapalı Olacak?

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararla, dün itibariyle yürürlüğe giren kanun uyarınca Edirne’deki berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapalı olacakları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:10

Türkiye’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları, Ticaret Bakanlığı’nın kararıyla haftanın bir günü kapalı olacak. Dün itibariyle yürürlüğe giren kanun uyarınca Edirne’de hangi günler kapalı olacakları belli oldu.

Edirne Berber ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Selçuk Gül, karara bazı itirazlar olduğu için henüz üyelere duyuru yapmadıklarını, nihai karar için Cuma gününe kadar bekleyeceklerini söyledi.

Hangi meslek grubunun hangi gün kapalı olacağını tespit ettiklerini belirten Gül; “Ticaret Bakanlığı kararıyla 2022 yılında alınan Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında haftada bir gün belirlenen günde izin dün itibariyle yürürlüğe konuldu. 2022 yılının Ağustos ayında Berber, Kuaför, Güzellik Salonlarının haftada bir gün tatil mecburiyetini bakanlığımız meslektaşlarımıza öngördü. Berberler sadece Pazar günleri, Bayan Kuaförleri de 1 Nisan’dan 30 Eylül'e kadar Salı günleri, 1 Ekim’den 31 Mart'a kadar da Pazar günleri kapalı olmaları yönünde bir karar alındı. Bunun doğrultusunda yapılan yoğun itirazlar üzerine iki kere erteleme oldu. Fakat şimdi 1 Temmuz 2024 itibariyle de bunun yürürlüğe tekrar geçtiği fakat itirazların halen daha devam ettiği söylentileri kulağımıza geldi. Eğer herhangi bir aksilik olmazsa, itirazlarda da herhangi bir şey çıkmazsa 1 Temmuz 2024 itibariyle bu kanun, yasa yürürlüğe girdi ve devam edecek diye düşünüyorum. Elimizde bir karar var ama itirazların sonucunu bekleyerek hareket etmek zorundayız. Sonucunu bekleyerek hareket etmekte fayda var diye görüyorum. Karışıklığa sebebiyet vermemesi için bir müddet daha beklemekte fayda var. Cuma gününe kadar bekleyeceğiz. Cuma gününden sonra kesin olarak üyelerimize bildirilerimleri yapacağız” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK