Edirne'de İş Dünyasıyla Buluşan Yılmaz'dan Enflasyon Mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’de iş insanlarıyla buluştu Yılmaz, “2026 yılında ise enflasyonu tek haneli rakamlara ülkemizi kavuşturmak için tüm gayretimizle programımızı hayata geçiriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 16:38

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş insanlarıyla bir araya geldi. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve iş insanları katıldı.

Programın açılışını ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak yaptı. Irmak, 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin olması nedeniyle konuşmayı uzatmak istemediğini belirtti.

“4 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KAVUŞACAĞIZ”

Programda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “Osmanlı ilk dönemlerinde sanayileşme olarak, ilk sanayilerin kurulduğu, tarım olarak.  Gerçekten modern tarımın yapıldığı ve sulanabilir tarımın yapıldığı ülkemiz ender illerden bir tanesi. Çeltik üretiminde sofraya konulan her iki tabaktan bir tanesi Edirne’de üretiliyor. Buğday üretiminde geçen yılın verileriyle dördüncü sıradayız. Ayçiçeği üretiminde birinci sıradayız. Kanola üretiminde de 3’üncü sırada yer alıyoruz. Tarım arazilerimizin yüzde 40’ı sulanabilir durumda ve DSİ tarafından yapılan çok önemli tarım sulama projeleri var. Bunların tamamlanmasıyla beraber de bu daha da artarak devam edecektir. Sanayi bakımından bakarsak bir tane organize sanayi bölgemiz var. Ve organize sanayi bölgemiz de maalesef kapasitesiyle küçük bir organize sanayi bölgemiz. Burada il olarak beraber hareket ediyoruz. Milletvekillerimizle ve 6 ay içerisinde İpsala, Keşan ve Uzunköprü ilçelerimizde ve merkezdeki organize sanayi bölgesinin de kapasitesini arttırması ile beraber yaklaşık 4 tane organize sanayi bölgesine daha kavuşmuş olacağız” ifadelerine yer verdi.

“ENFLASYONU 2026 YILINDA TEK HANELİ RAKAMLARA KAVUŞTURACAĞIZ”

Enflasyon süreci hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Geçtiğimiz yıl hazırladığımız orta vadeli programda enflasyonu temel öncelik olarak önümüze koyduk. Enflasyonu 3 döneme ayırdık. Bu program 3 yıllık bir program. 1’inci yıl geçiş süreci olacak dedik. 2’nci yıl dezenflasyon süreci, 3’üncü yıl ise kalıcı fiyat istikrarı. Geçiş sürecini geçtiğimiz Mayıs ayında tamamladık. Dezenflasyon sürecine girdik. Yılın 2’inci yarısında enflasyonda hızlı bir gerilemeyi hep birlikte göreceğiz. Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Tek haneyi ne zaman yakalayacağız? Onu da hemen kısaca anlatayım. Gelecek sene 20’nin altına düşmesini ön görüyoruz. 2026 yılında ise enflasyonu tek haneli rakamlara ülkemizi kavuşturmak için tüm gayretimizle programımızı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN