Edirne'de Gezici Balkan Panorama Film Festivali Düzenleniyor

Edirne'de 9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali, ilk filmin gösterimi ile başladı. Gösterime yalnızca 2 kişinin katıldığı festivalin açılış töreni ise saat 15.00'te düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 10:29

Edirne'de Trakya Üniversitesinin ev sahipliğinde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Rumeli Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği'nin destekleriyle 23 uzun metrajlı ve 7 kısa metrajlı filmin gösterileceği ve ünlü oyuncu, yapımcı ve yönetmenleri sanatseverler ile buluşturacak 9. Gezici Balkan Panorama Film Festivali başladı.

20-24 Mayıs tarihleri arasında Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek festivalin ilk gösterimi, yönetmen Kristóf Deák'ın "Torun" adlı filmi ile yapıldı. Dram ve gerilim türündeki Macaristan yapımı filmin gösterimine yalnızca 2 kişinin katılması ise dikkat çekti.

ÜNLÜ OYUNCU, YAPIMCI VE YÖNETMENLER KATILACAK

Emel Göksu, Hakan Salınmış, Serdar Orçin, İnanç Konukçu, Faysal Soysal, Metin Kuru, Aydın Orak, ve İris Tarhuşoğlu gibi ünlü oyuncu, yapımcı ve yönetmenleri sanatseverler ile buluşturacak festivalin ilk gününde saat 13.00'te ise yönetmen Ivo Trajko'nun "Piargy'nin Baladı" adlı dram türündeki filmi gösterilecek.

AÇILIŞ TÖRENİ VE SÖYLEŞİ DÜZENLENECEK

Festivalin açılış töreni ise bugün saat 15.00'te düzenlenecek. Açılış töreninin ardından festivalde yönetmen Erkan Tahhuşoğlu'nun "Koridor" adlı dram türündeki filmi sinemaseverlerle buluşacak. Filmin gösteriminin ardından yapımcısı İris Tahhuşoğlu ile başrol oyuncuları Emel Göksu ve Ayşe Demirel ile söyleşi düzenlenecek.

SÖYLEŞİDEN SONRA GÖSTERİMLER DEVAM EDECEK

Söyleşinin ardından saat 17.00'de yönetmen Kushtrim Bekteshi'nin komedi türündeki "Unutulmuş bir köyde unutulmaz bir bahar" adlı filmi gösterilecek. Festivalin ilk günü saat 19.00'da yönetmen Nedeljko Kovačić'in "Vera" adlı filminin gösterimi ile tamamlanacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ