Edirne'de Fener Alayı Coşkusu

Edirne Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği fener alayında vatandaşlar marşlar eşliğinde coşkuyla yürüdü. Yürüyüşün ardından Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, çocuklarla birlikte kürsüye çıkarken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 22:14

Edirne Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında fener alayı düzenledi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde oluşturulan fener alayı korteji, Atatürk anıtına kadar yürüdü.

Fener alayına Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Dev Türk bayrağı, dev Atatürk portresi ve Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde yürüyüşe başlayan fener alayı korteji, Selimiye Camii meydanından geçerek, Atatürk anıtında yürüyüşünü tamamladı.

BAŞKAN AKIN ATATÜRK ANITINDA KONUŞTU

Yürüyüşün ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden etkinlikte Belediye Başkanı Akın, günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı.

KÜRSÜYE ÇOCUKLARLA ÇIKTI

Akın, kürsüye çok sayıda çocukla birlikte çıkarken; Edirnelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Akın, fener alayına katılanlaralar da teşekkür ederken; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri andı.

VATANDAŞLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Akın, konuşmasının ardından çocuklardan ve kadınlardan yoğun ilgi gördü. Vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Akın, çocukların ve kadınların adeta akınına uğradı. Etkinlik, marşlar eşliğinde sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ