Edirne’de Emek Pazarı Esnafına Eğitim

Edirne Belediyesi tarafından her hafta Pazar günü 1. Murat Mahallesi Semt Pazarı'nda kurulan emek pazarındaki esnaflara çeşitli konularda eğitimler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 17:04

Edirne Belediyesi tarafından her hafta Pazar günü 1. Murat Mahallesi Semt Pazarı'nda kurulan emek pazarındaki esnaflara hijyen, sanitasyon ve pazar düzeni hakkında eğitim verildi. Yoğun katılım gösteren esnaf, eğitimlerden memnun olduğunu dile getirdi.

“KADINLARIMIZA EĞİTİM VERİYORUZ”

Eğitim hakkında konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; "Emek pazarı, Edirne Belediyesi’nin pandemiden önce açtığı ve üretici kadınlarımızı, köylerde bostan işiyle uğraşan, tavuk besleyen, el işi ürünleri ile uğraşan kadınlarımızı, sahaflarımızı ve antikacılarımızı bir araya getiren etkinliklerinden birisi. Biz de uzun yıllarıdır hem gıda mühendislerimiz, gıda teknikerlerimiz, zabıtalarımız ve ben de bir tıp doktoru olarak gerekli eğitimleri veriyoruz. Bugün de üretici kadınlarımıza konserve yapımı, gıda temasları ve hijyenik durumları anlatan bir eğitim vereceğiz” dedi.

MERT ERİŞKİN