Edirne'de Döner Esnafının Sıcak Hava ile Mücadelesi

Edirne’de döner esnafı Hakan Topçu, sıcak havada döner başında çalışmanın kendilerini çok zorladığını belirterek; “Sıcak havaya zor dayanıyoruz. Bizi çok zorluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 15:28

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar, döner ustalarının işini daha da güçleştiriyor. Edirne'de döner esnafı Hakan Topçu, sıcak hava koşullarında çalışmanın zorluklarını dile getirdi. Topçu, yüksek sıcaklıkların işlerini zorlaştırdığını belirterek, döner başında durmanın yorucu olduğunu söyledi.

Döner tezgâhının başında yüksek sıcaklıklara maruz kalan Topçu, müşterilere en iyi hizmeti sunabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak sıcak havanın işlerini zorlaştırdığını ifade etti.

“EDİRNELİLERİN DÖNERE TALEBİ YOĞUN”

Topçu, dönerin hem uygun fiyatlı, hem de lezzetli olmasından dolayı çok tercih edildiğini belirterek; “Her sabah dükkana saat 08.00 gibi geliyorum. Daha sonra döneri şişe takıyorum ve yavaş yavaş pişiyor. Sıcak havaya zor dayanıyoruz. Bizi çok zorluyor. Zaten sürekli su içtiğimiz için yemek de yiyemiyoruz. Edirnelilerin dönere talebi yoğun. Hem çok uygun fiyatlı hem lezzetli. Ekmek arasını 60 liradan, lavaş dürümü ise 80 liradan satıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek adına bu sıcaklarda çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER