Edirne’de Bisiklet Kiralama Düşüşte

Edirne’de bisiklet kiralama dükkânı işleten Nail Dıramalı, elektrikli bisikletlerin yaygınlaşması ve bisiklet yollarının yetersizliği nedeniyle bisiklet kiralama işinde azalma yaşandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 17:45

Edirne’de bisiklet kiralama dükkânı işleten Nail Dıramalı, bisiklet kiralamanın son yıllarda önemli ölçüde değiştiğini ve azaldığını ifade etti. Bisiklet kiralama ücreti hakkında bilgi veren Dıramalı, bir saatlik ücretin 30 TL olduğunu aktardı.

“İNSANLARIMIZ TEMBELLEŞMEYE BAŞLADI”

Dıramalı, “Bisiklet kiralamanın şekli değişti. Elektrikli bisikletler çıktı ve insanlarımız tembelleşmeye başladı. Halbuki bisiklet spor olarak da faydalı bir şey. Kiralamadan vazgeçtik ama spordan da vazgeçiyor insanlar. Bundan sonra obez bir nesil yetişecek. Bisiklet kiralama ücretimiz bir saati 30 TL ama kiralama gittikçe azalıyor. Şu anda yaz aylarında yazlıklara gidenler oldu. Öğrenciler olmadığı için bisiklet kiralama işimiz sadece Yunan'a gidenler oluyor. Bir de ufak tefek tamirat işlerimiz oluyor. Eskisi gibi hareketli bir iş yok artık. Buna etken bir şey daha var. Bisiklet yollarının olmaması hevesle bisiklet alanların vazgeçmesine neden oluyor. Düzenli bisiklet yollarının yapılması bir an önce şart” dedi.

MERT ERİŞKİN