EDİRNE’DE BAĞCILIK VE AGRO TURİZM PANELİ

“Edirne'de Bağcılık ve Agro Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi" konulu panelde Edirne’nin köklü bağcılık geçmişi ve agro turizmin önemi konuşuldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 17:18
https://batiekspres.com/

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği,  Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Edirne ve Uzunköprü Ziraat Odaları ile iş birliği içinde gerçekleştirilen panelde, Edirne’nin bağcılık kültürü konusunda köklü geçmişi olduğu, dünyanın en önemli üzüm üretim merkezlerinden birisi olduğu ve bölgede agro turizm alanında yeni fırsatlar yaratmak için fikirler ve bilgiler paylaşıldı.

“BAĞCILIK İLERLEYECEK”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Edirne’de TUİK verilerine göre 4450 dekar alanda 3 bin 150 tonluk üzüm üretimi gerçekleştiğini söyledi. Bayazıt  “Tabii bu üretim şu an için yeterli değil. Biz İl Müdürlüğü olarak bağcılığımızı eski haline getirmek, üretimimizi yükseltmek için bazı projeler uygulayacağız. Uzunköprü Yeniköy mahallemizde uygulamaya koyduğumuz Tahmin Uyarı Sistemi ile iklim şartlarına göre oluşabilecek hastalıkları, oluşmadan önce bize uyarı veriyor ve biz de üreticilerimizi uyarıyoruz. Bu projelerle beraber inşallah bağcılığımız da ilerleyecektir. Edirne deyince ilk önce aklımıza kültür turizmi geliyor ama Edirne’de araziye çıktığımız zaman adeta bir ressamın tablosundan çıkmış gibi rengarenk kırları görüyoruz. Tabi bu durum vatandaşlar ve turistlerin de ilgisini çekiyor. Bir kanola tarlasında, bir ayçiçeği tarlasında fotoğraf çektiriyorlar. Yine aynı şekilde lavanta tarlalarında. Bu zenginlik agro turizm için değerlendirilebilir” dedi.

“TURİZM POTANSİYELİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Edirne’nin hem tarım hem turizm şehri olduğunu belirterek, “Edirne çok farklı tarımsal ürüne ev sahipliği yapıyor. Etkinlikte temel hedef grubumuz hem turizmle ilgili kişiler hem de tarımla ilgili girişimcilikte bulunmak isteyenleri paydaşlarımız olarak düşündük. Edirne’nin bu zengin tarım ürünleri, ilk önce fotoğraf çekerek daha sonra da deneyimleme yaparak turizm potansiyelini genişleteceğiz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN AĞIRSEVEN