EDİRNE’DE 3 KITAYI BİRLEŞTİREN MASA

Trakya Üniversitesi’ni kazanarak Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarındaki ülkelerinden Edirne’ye gelen öğrenciler, uyum ve tanışma toplantısında bir araya geldiler.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 12:55
https://batiekspres.com/

Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen Uluslararası Öğrenciler Uyum ve Tanışma Toplantısı, birçok ülkeden ve farklı kıtalardan öğrencileri bir araya getirdi. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda verilen ara sırasında aynı masada sohbet eden öğrenciler, ilgi çeken ve uyum açısından güzel görüntüler oluşturdular.

Sırbistan’dan Moldova’ya, Gine’den Yemen’e kadar farklı ülkeler ve Avrupa’dan Afrika ve Asya’ya kadar farklı kıtalardan Edirne’ye gelerek aynı masada buluşan öğrenciler, Trakya Ünivesitesi çatısı altında taşınarak sohbet etme şansı buldular.

“EN ÖNEMLİ SEBEP SIRBİSTAN’A YAKIN OLMASIYDI”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencisi Emina Yılmaz, Sırbistan’dan Edirne’ye geldiğini belirterek; “Edirne’yi ve tarihi yapısını çok sevdiğim için Trakya Üniversitesi’ni tercih ettim. Tercihimdeki en önemli sebeplerden biri de Edirne’nin Sırbistan’a yakın olmasıydı. Burada bulunmaktan dolayı mutluyum” ifadelerini kullandı.

“MOLDOVA’DAN EDİRNE’YE DAHA ÖNCE GELMİŞTİM”

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı öğrencisi Moldovalı Larisa Tseyraka ise Türkiye’yi iyi tanıdığını söyleyerek; “Edirne’ye daha önce gezmek amacıyla gelmiştim ve şehri çok beğenmiştim. Edirne, öğrenci şehri ve insanı güzel olan bir şehir. Bu özellikleri de üniversitede burasını tercih etmemde etkili oldu” dedi.

“EDİRNE İNSANI ÇOK İYİ”

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Kamina Tsuliya da Edirne’ye Gine’den geldiğini açıklarken; “Ailem, Türkiye’yi bilmediği için başta biraz endişelendi. Ama Edirne’ye geldikten sonra endişelerinin yersiz olduğunu anladılar. Edirne’nin insanı çok iyi. Aslında gelmeden önce ben de biraz tedirgindim ama insanlarının iyi olduğu görünce tedirginliğim de bitti” sözlerine yer verdi.

YEMEN’DEN EDİRNE’YE GELDİ

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencisi Şada ise Edirne’ye Yemen’den geldiğini belirterek; “Ablam Türkiye’de okumuştu. Onun tavsiyesi ile Trakya Üniversitesi’ni tercih ettim. Tercihim nedeniyle son derece mutluyum” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK