Edirne’de 19 Mayıs Yürüyüş ve Törenle Başladı

Edirne'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlik yürüyüşü ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 11:57

Edirne'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlik yürüyüşü ve çelenk sunma töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yürüyüş, 25 Kasım Stadyumu önünden başlayarak Saraçlar Caddesi ve Atatürk Anıtı önüne kadar devam etti.

Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Düzenlenen programa İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, yerli ve yabancı öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, törende yaptığı konuşmada; “19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnişin ilk adımıdır. Türk milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birinin yazmaya başladığı gündür. Aziz milletimiz İstiklal Savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza etmiş her türlü zorluğa göğüs gererek canı pahasına vatanını ve bayrağını korumasını bilmiştir. Bu kahraman milleti küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları sonuçsuz kaldığı gibi bu büyük mücadeleyle dünyadaki milletlere örnek olunmuştur. Sevgili gençler, ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak en önemli vazifemizdir. Milletimiz sizden ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz, geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi gençlerimiz vizyon, hedef ve değerlerimize sahip çıkarak devraldıkları bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyacak ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla ülkemizi güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir. Gençlerimiz onlar için inşa ettiğimiz aydınlık Türkiye'de eğitimden istihdama, sanattan, spora, bütün alanlarda sunduğumuz imkanları, verdiğimiz destekleri en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Sayın Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor. Sevgili gençlerimizin saygıdeğer Edirneli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum” dedi. Ak’ın konuşmasının ardından çelenk töreni sona erdi.

MERT ERİŞKİN