Edirne Belediyesi’nden Okula Başlayacak Çocuklar İçin Ücretsiz Test Uygulaması

Edirne Belediyesi, okula başlayacak çocukların eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapabilmeleri için "Metropolitan Okul Olgunluğu" testini ücretsiz olarak gerçekleştirdi. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 35 çocukla birebir uygulanan test ile birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okula hazır olup olmadıkları bilimsel yöntemlerle değerlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:03

Metropolitan Okul Olgunluğu testi, çocukların kelime anlama, cümleler, genel bilgi, eşleştirme, sayılar ve kopya etme gibi altı alt testten oluşuyor. Toplamda 100 maddelik bu test, çocukların sözcük dağarcığı, kelime bilgisi, işitsel ve görsel dikkat, yönerge takip, neden-sonuç ilişkisi kurma, mantık, sayı bilgisi, ince motor-kas becerisi ve el-göz koordinasyonu gibi birçok yeteneğini değerlendiriyor. Test sonuçlarına göre çocukların okula hazır olup olmadığı belirlenirken, ailelere de çocuklarının potansiyeline göre nasıl desteklenmesi gerektiği konusunda danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Edirne Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu Metropolitan Okul Olgunluğu testi, çocukların ilkokula uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu hizmet, eğitimciler ve veliler için çocukların hangi alanlarda desteklenmesi gerektiğini belirlemede önemli bir kaynak oluşturuyor. Erken müdahale sayesinde çocukların okul yaşantılarına sağlıklı bir başlangıç yapmaları sağlanırken, bireysel eğitim ihtiyaçlarına yönelik planlamaların yapılmasına da imkan tanınıyor.

 “ÇOCUKLARIMIZA HER TÜRLÜ PSİKOLOJİK DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nden Psikolog Bahar Yıldız, Metropolitan Okul Olgunluğu testine yoğun bir başvuru olduğunu ve 35 çocukla birebir testlerin uygulandığını belirtti. Yıldız, uygulanan testin amacının çocukların okula ve okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak olduğunu ifade etti. Yapılan değerlendirme sonucunda 35 çocuktan 34’ünün ilkokula başlayabileceği, 1 çocuğun ise bir yıl süreyle anasınıfına devam etmesinin uygun olacağı belirlendi ve bu bilgiler ailelere iletildi.

Psikolog Bahar Yıldız, “Biz sonuçları gönüllü olarak bize müracaat eden çocuklarımızın ailelerine ilettik, destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Edirne Belediyesi olarak il sınırlarımız içerisinde yaşayan çocuklara her türlü psikolojik desteği sağlıyoruz. Aile içi iletişim, çocukların okullarıyla ilgili problemler ve ailelere yönelik bilinçlendirici eğitimler de yapıyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi, bu uygulamayı her yıl Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ücretsiz olarak sürdüreceğini belirtti.

HABER MERKEZİ