“EDİRNE ANTALYA GİBİ OLABİLİR”

Edirne’de 662. Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek finalde İsmail Balaban’ı yenerek Başpehlivan oldu. “Hedefim altın kemerin ebedi sahibi olmak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 13:10
https://batiekspres.com/

Edirne’de 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek www.batiekpres.com internet haber sitesine konuştu. Türkiye’nin Başpehlivanı olan Zeybek değerlendirmelerde bulundu. “Güreş konusunda Edirne de Antalya gibi olabilir” dedi.

“KEMERİ ALACAĞIMI HİSSETİM”

Edirne’ye geldiğinde kemeri alacağını hissettiğini belirten Zeybek “Hazırlandık ve hedefimiz belliydi. Edirne’ye ilk geldiğimde kemeri alacağımı hissetim. O duygu sürekli içimde vardı, her müsabakaya çıktığımda bu kemeri alacağım ve kanımın son damlasına kadar savaşacağım dedim. Allah nasip etti ve kazandık” dedi

HEDEFİM EBEDİ KEMER”

Asıl hedefinin ebedi kemeri almak olduğundan bahseden Zeybek “Güreşe 11 yaşımdan itibaren başladım. Emek, çalışmak ve en çok sabır istiyor. Hemen olup biten bir şey değil. Küçük yaştan itibaren sürekli çalışmak gerekiyor, ben de çalışmayı çok seviyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte daha iyi başarılar ve dereceler alırız ve kemerin ebedi sahibi oluruz” ifadelerine yer verdi.

“ANTALYA’DA GÜREŞ BİR KÜLTÜR”

Antalya’da yağlı güreşlerin bir kültür olduğuna değinen Yusuf Can Zeybek şöyle konuştu: “Antalya’da yağlı güreş bir kültür. Antalya halkı güreşi çok seviyor ve değer veriyor. Ağalar olsun, belediyeler olsun çok destek veriyor. Halkı da çok seviyor ve aramızda çok büyük rekabet oluyor. Bu da bizi ateşliyor ve başarı getiriyor.”

“USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ AĞIR BASIYOR”

Usta çırak ilişkisinin ağır bastığına değinen Zeybek “Maç esnasında duygular çok değişiyor, maçta ayrı oluyoruz dışarda ayrı oluyoruz. Bizde usta çırak ilişkisi biraz ağır basıyor. Biz ustanın elini öperiz, onlar da bize sarılarak alnımızdan öper ve saygı gösterirler. Bizde usta çırak ilişkisi kültür olduğu için çok güzel hissettiriyor” diye konuştu.

“İLK ÖNCE EŞİME KOŞTUM”

Güreşi kazandıktan sonra ilk önce eşine koştuğunu belirten Zeybek şöyle konuştu: “Eşim ‘ben sen kazandığın zaman sana koşacağım’ dedi. Normalde ben ilk olarak tribüne koşardım ama istemsiz olarak ona doğru koştum, herhalde birbirimizi biraz etkiledik. Çok güzel oldu.”

“ÖNEMLİ OLAN GENÇLERİ TEŞVİK ETMEK”

Güreşlere gençlerin teşvik edilmesi gerektiğine değinen Zeybek: “Antalya’da güreşe önem verildiği için, ön planda tutulduğu için ve gençler de buna hevesleniyor. Edirne’de de böyle önünde insanı olsa burası da güreş anlamında gelişip Antalya gibi olur. Önemli olan baştaki insanların başarıları ve gençleri de buna teşvik etmek” dedi.

“ÖZÜR DİLİYORUM”

Kendisini karşılayan vatandaşlardan özür dilediğinden bahseden Zeybek şöyle konuştu “Edirne halkına çok teşekkür ediyorum, o caddede o insanların arasında yürümek istedim, çok güzel bir duygu. Halk beni gece o saate kadar bekledi, hepsinin ellerinden öpüyorum. Bazen çok kalabalık oluyor, fotoğraf çektirmek isteyen çok oluyor. İstemsizce fotoğraf çekilmeye engel oluyoruz. Akşama kadar güreş yaptığımız için bir an önce hamama gitmek istediğimizden dolayı bazen böyle sorunlar olabiliyor. hepsinden özür diliyorum. Hepsine çok çok teşekkür ederim. Bütün Edirne halkına beni bekledikleri için çok teşekkür ediyorum.”

MERT ERİŞKİN