Edebiyat Fakültesi Öğrencileri Kep Attı

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Toplamda 415 öğrenci mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 16:11

Trakya Üniversitesi (TÜ) Edebiyat Fakültesi’nin mezuniyet töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve TÜ Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun konuşması izletildi. Tabakoğlu, öğrencilere başarı diledi.

“GEÇİRDİĞİM 4 YIL HAYATIMIN EN DEĞERLİ YILLARINDAN BİRİ OLDU”

Öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Gıorkem Sakalı Chasan, “Burada geçirdiğim bu 4 yıl, hayatımın en değerli yıllarından biri oldu. Geriye dönüp baktığımda bu 4 yılın beni ne kadar değiştirdiğini ve geliştirdiğini görüyorum. Benim yanımda olan aileme, hocalarıma ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“RUHUNUZ VE AKLINIZ BU KADİM ŞEHRİ ARAYACAK”

Öğrencilerin mezun olduktan sonra bile Edirne’yi unutamayacağına değinen TÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, “Sevgili gençler, çok güzel bir şehirde ve üniversitede okudunuz. Bu şehrin ve üniversitenin şöyle bir özelliği var; mezun olsanız ve fizik olarak buradan ayrılsanız bile ruhunuz ve aklınız bu kadim şehri arayacak. Bunu sizler gibi bu şehirde okuyan kendimden ve bu şehirde okuyan arkadaşlarımdan biliyorum” şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİZİ BAŞARIYLA TAMAMLADINIZ”

Öğrencilere başarı dileyen TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Sevgili öğrenciler, hayatınızın dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Bu süreçte size destek veren ve yanınızda olan ailelerinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Toplu fotoğraf çekiminin ardından keplerin atılması ile program sona erdi.

MERT ERİŞKİN