“Doğru ilk yardım hayat kurtarır”

Edirne Belediyesi, Veteriner İşleri Sağlık Birimi desteği ile Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisindeki kadınlara yönelik ilk yardım semineri düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 16:22

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Sağlık Birimi desteği ile Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisindeki kadınlara yönelik ilk yardım semineri Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Seminerde ilk yardım bilgileri, hasta yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yanık – sıcak – çarpma - donmalarda ilk yardım, kırık - çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım, göz-kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım ve hasta-yaralı taşıma teknikleri hakkında vatandaşlara bilgi verildi. İlk yardım eğitmeni İnci Özer, eğitimleri belediye olarak tüm kamu, kurum ve kuruluşlara ve talep eden vatandaşlara ücretsiz verdiklerini ve 2 tam gün sürdüğünü söyledi.

“SERTİFİKA HASTA-YARALIYA MÜDAHALE EDEBİLME YETKİSİ TANIYOR”

Eğitim sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teorik ve uygulamalı sınav sonrasında sertifika verildiğini belirten Özer; “Eğitim sonrasında sertifika veriyoruz. Bu eğitimi tüm kamu, kurum ve kuruluşlara ve talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz vermekteyiz. Bu eğitimler 2 tam gün sürmekte ve daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından teorik ve uygulamalı sınav sonrasında sertifika verilmekte. Bu sertifika sayesinde herhangi bir olay, kaza anında hasta - yaralıya aslında müdahale edebilme yetkisi tanıyor. Kimlik kartı veriliyor. Bu sertifika da 3 yıl geçerli” dedi.

“6 BİN KİŞİDEN FAZLA İNSANA İLK YARDIM EĞİTİMİ VERDİK”

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise amaçlarının Edirne halkının ilk yardım bilincini yukarıya çıkarmak olduğunu ifade ederek “Bizim amacımız Edirne’deki halkımızın ilk yardım bilincini yukarıya çıkarmak ve halkın ilk yardım çalışmalarında da kendi kendine yetebilir bir hal almasını sağlamak. O yüzden de Edirne Belediyesi olarak ben Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, hemşire İnci Özer, paramedik Dilara Dinç arkadaşımızla beraber burada çok ciddi bir şekilde eğitimlerimize devam ediyoruz. Eğitimlerimiz ücretsiz ve bu sertifikasyonu 2 gün 8’er saat toplamda 16 saat süreyle alınan sınavla başarılan bir ilk yardımcı oluyorlar. Edirne halkında şu ana kadar 6 bin kişiden fazla insana bu eğitimi verdik. Bugün Edirne kent konseyi kadın meclisindeki kadın dostlarımıza seminer veriyoruz. Ve ilk yardıma nasıl bir kazazedeye, bir hastaya nasıl yaklaşacaklarını anlatacağız. Doğru ilk yardım hayat kurtarır” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN