Doğramacıoğlu'ndan SGK Borcu Eleştirisi

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, belediyelerin SGK borçlarının istenmesiyle ilgili hükümeti eleştirdi. Doğramacıoğlu, CHP’li belediyelerin, AK Parti döneminden kalan borçları ödemeye hazır olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 16:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait olan borçlarının tahsil edilmesinin istenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

“BU BORÇLAR HALKA HİZMET OLARAK KULLANILMIŞTIR”

Borçların halk için kullanıldığına dikkat çeken Doğramacıoğlu, “Belediyelerin SGK’ya olan borcu 96 milyar TL. Belediyeler, bu borçları halka hizmet olarak kullanmıştır. Ancak hükümet, yandaş şirketlerin 2023 yılında 660 milyar TL vergi borcunu bir kalemde silmiştir. Ayrıca, Merkez Bankası'nın kur korumalı mevduata yaptığı ödemelerle 818,2 milyar TL zarar edilmiştir. Belediyelerin borcu bunların yanında ne kadar az olduğu görülmektedir" dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER AK PARTİ’DEN KALAN BORÇLARI ÖDEMEYE HAZIR”

CHP'li belediyelerin borç ödeme konusundaki kararlılığını da vurgulayan Doğramacıoğlu, "CHP’li belediyeler, borcunuzu ödemeye hazırız demektedirler. AK Parti döneminden bizlere miras kalan borçlara da yapılacak bir ödeme planı içerisinde ödemeye hazırız" ifadelerini kullandı.

MERT ERİŞKİN