Doğramacıoğlu; “Ayçiçeği Fiyatı 24-25 TL Olmalı”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, ayçiçeği üreticileri için desteklerin attırılması ve kuraklık desteği verilmesini talep etti. İthal ayçiçeğinin Türkiye’ye maliyetinin 24-25 TL civarında olduğunu söyleyen Doğramacıoğlu, aynı fiyatın çiftçilere verilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 14:37

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, ayçiçeği fiyatlarının üreticinin emeğini karşılamadığını belirterek, fiyatların acilen yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Doğramacıoğlu, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamasında, ayçiçeğinin bölge ekonomisi için önemine değinerek şunları kaydetti:

“Petrolden sonra en çok ithal ettiğimiz ham yemeklik yağ ve yağlık bitkiler olup ülkemiz döviz kaybına uğramaktadır. Her geçen gün artan kuraklık ve ekim maliyetlerinde artıştan dolayı yağlık ekim alanları azalmakta ve dolayısıyla üretim düşmektedir. Yağ açığımızı ithalat ile karşılamak zorunda kalmaktayız. Üreticilerimiz desteklerinin arttırılmasını ve zamanında ödenmesini ayrıca kuraklık desteği sağlanmasını talep etmektedirler. İthal edilen ayçiçeğinin ülkemize maliyeti 24-25 TL civarındadır. Bu fiyatın çiftçilerimize verilmesi, ekim alanlarının arttırılması için teşvik edilmesi, verim kaybının önlenebilmesi için tedbir alınması üretimin artmasını ve döviz kaybını önleyecek, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.”

“HÜKÜMET ÜRETİCİLERİN SESİNE KULAK VERMELİ”

Doğramacıoğlu, üreticilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek hükümete çağrıda bulunurken; “Hükümetin, üreticilerin sesine kulak vermesi ve ayçiçeği fiyatlarını acilen artırması gerekiyor. Aksi takdirde, çiftçilerimiz daha da zor durumda kalacak ve tarımsal üretim sekteye uğrayacaktır. Bu durum, sadece çiftçileri değil, aynı zamanda ülkemizin gıda güvenliğini de tehdit etmektedir” diye konuştu.

ERGİN SÖZER