DİSK Genel-İş’ten İpsala’da Süresiz Oturma Eylemi

DİSK Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi, İpsala Belediyesi’nde işten çıkarılan 119 işçi için basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube Başkanı Caner Makasçı, açıklamanın ardından süresiz oturma eylemi başlattıklarını açıklarken; “Arkadaşlarımız işlerine geri alınana kadar oturma eylemimiz devam edecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 19:18

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi, toplam 119 işçinin işten çıkarılmasına tepki göstermek amacıyla İpsala Belediye önünde basın açıklaması yaptı

DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı, gerçekleştirilen basın açıklaması ve işten çıkarılan işçilerin durumları ile ilgili Batı Ekspres’e konuşurken; süresiz oturma eylemi başlattıklarını açıkladı.

“BÜYÜK BİR MAĞDURİYET VAR”

Makasçı, İpsala Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerle her gün görüşmeye devam ettiğini söyleyerek; “İpsala’da toplam 199 işçi arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden ve peyderpey işten çıkarıldı. Temsilcilerimiz, kadrolu işçilerimiz atıldı. Bu insanların kanser hastası, hamile olan eşleri var. Burada çocuğuna ekmek götüremeyecek insanlar var. Gerçekten büyük bir mağduriyet var” ifadelerini kullandı.

“SÜRESİZ OTURMA EYLEMİ BAŞLATTIK”

DİSK Genel-İş Sendikası olarak işten çıkarılan işçiler için daha önce de basın açıklaması gerçekleştirdiklerini belirten Makasçı; “Bugün de bir basın açıklaması yaparak süresiz oturma eylemi başlattık. Her gün çadırımızı açıp İpsala Belediyesi önünde oturacağız. Arkadaşlarımız için yasal süreç de başlatmıştık ama mağdurlar. İşsiz, ekmeksiz kaldılar. Arkadaşlarımız işlerine geri alınana kadar oturma eylemimiz devam edecek” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ