Diş hekimi Özden’den diş ve ağız sağlığı önerileri

“Yeni yılın ilk günlerinde doğru diş bakım yöntemleri iyi bir ağız bakımına sahip olmanızı sağlayabilir” diyen diş hekimi Ergun Can Özden ağız bakımı için önerilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 10:45

Yeni yıl birçok konuda yeni başlangıçlar yapmamız ve yeni kararlar vermemiz açısından güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Peki, verdiğimiz bu yeni kararlar arasında diş sağlığınızda değişim kararları da bulunuyor mu?

Diş hekimi Ergun Can Özden, “Yeni yılın ilk günlerinde ağız ve diş sağlığı konusunda yapacağınız basit uygulamalarla ağız sağlığınızda sağlıklı değişimlere olanak sağlayabilirsiniz” diyerek ‘www.batiekspres.com’ haber sitesi takipçilerine doğru bir ağız bakımı için önerilerde bulundu.

“GÜNDE EN AZ 2 KEZ DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN”

Özden; “Günlük yaşantınızda şekerli ve asitli yiyecek tüketiminizi azaltmaya özen gösterin. Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalamayı alışkanlık haline getirin. Her fırçalama işleminin 2 dakika olmasına ve sonrasında gargara kullanılmasına özen gösterin. Beslenmenizde diş sağlığını destekleyecek vitaminlere yer verin. Yılda 2 defa ağız ve diş sağlığı muayenesi yaptırmayı ihmal etmeyin” dedi.

ERGİN SÖZER