Direksiyon Sınavı ve Sürücü Kurslarında Yeni Dönem Başlıyor

Sürücü kursları ile direksiyon sınavlarıyla ilgili yönetmelik değişikliği yapılması bekleniyor. Havsa Filiz Sürücü Kursu Müdürü Hidayet Tımbıl sürücü kursu ve direksiyon sınavlarındaki beklenen değişiklikleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:55

Sürücü kursları ve ehliyet sınavlarının yönetmeliği köklü değişikliklerle yeniden düzenleniyor. Havsa Filiz Sürücü Kursu Müdürü Hidayet Tımbıl, beklenen yeni yönetmelikle ilgili önemli detayları www.batiekspres.com okuyucuları için paylaştı.

“Sürücü adaylarına direksiyon sınavında park manevrasında iki deneme hakkı verilecek. Adayların ayrıca 'U dönüşü' yapmaları da gerekecek. Sınav süresi ise akıcı trafik de eklenerek 40 dakika olması bekleniyor” diyen Tımbıl, yeni yönetmeliğin adayların eğitim standartlarını yükseltmeyi hedeflediğini belirtti. Bu kapsamda park manevrasında iki deneme hakkı tanınmasını ve sınav süresinin uzatılarak daha kapsamlı bir değerlendirme yapılmasının beklendiğini belirten Tımbıl. Ayrıca, elektrikli araçlar ve engelliler için de düzenlemeler yapılmasının beklendiğini söyledi.

Hidayet Tımbıl, “Kişinin kimliğiyle doğrulama yapılarak sınava alınacak. Bu değişiklikle olası usulsüzlüklerin önüne geçilecek” diye ekledi.

Sürücü adaylarının iki araç arasına park etme konusunda yaşadığı zorluklara dikkat çeken Tımbıl, “Bir kursiyerin tek hamlede aracını geri geri gelerek iki arabanın arasına park etmesi gerekiyordu. Bu çok katıydı. Yeni yönetmelikle kursiyer iki araç arasına park ederken ilk denemesinde başarısız olursa tekrar deneme yapabilecek” bilgisini paylaştı.

Bunların yanı sıra yapılacak değişiklikle direksiyon sınavlarına 'U dönüşü' manevrasının olması beklendiğini söyleyen Tımbıl, “Kursiyerlerden iki manevrayla 'U dönüşü' yapmaları istenecek” diye konuştu.

ERGİN SÖZER