Dersten önce baba, derste hoca

Edirne’de Karate İl Temsilcisi Ferdar Ule, 40 yıl önce başladığı karatede kızı Beyzanur Ule’nin antrenörlüğünü yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Ule, hem baba, hem antrenör olmanın farklı bir his olduğunu söylerken; “Ders başlayana kadar baba, ders başladıktan sonra hoca oluyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 18:17

Edirne’de 40 yıldır karate sporu ile ilgilenen, 25 yıldır antrenörlük yapan ve son 20 yıldır karate Edirne İl Temsilciliği görevinde bulunan Ferdar Ule, kızı Beyzanur Ule ile yaklaşık 4 yıldır birlikte spor yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ule, kızı Beyzanur Ule’nin antrenörü olmasından dolayı yaşadığı hissi Batı Ekspres’e anlattı. Sosyal hayatta baba, antrenman sırasında ise antrenör olmanın farklı bir his olduğunu belirten Ule, duygusallık ile disiplini birbirine karıştırmadan karate sporuna ciddiyetle devam ettiklerini söyledi. 10 yaşından itibaren karate sporuyla ilgilendiğini belirten Ule, çocuklarını da iyi bir sporcu olarak yetiştiriyor. Kızı Beyzanur Ule’nin de antrenörlüğünü yapan Ule, oğlu Türkay Berfu Ule’nin de kahverengi seviyesinde sporcu olduğunu belirtirken; “Biz aslında sporcu bir aileyiz” dedi.

“ÇOK BAŞARILI VE DİSİPLİNLİ”

Kızıyla birlikte çalışmaktan mutlu olduğunu belirten Ule; “Karate sporuna 10 yaşımdayken başladım. Aktif olarak 40 yıldır bu sporu, 25 yıldır antrenörlük ve hocalık yapmaktayım. 20 yıldır da Edirne Karate İl Temsilciliği görevinde bulunuyorum. Kızım Beyzanur Ule de 4 yıldır aktif olarak karate sporunu çalışıyor. Kendisi çok başarılı ve disiplinli bir çocuk. Onunla birlikte çalışmaktan zevk alıyorum” ifadelerini kullandı.

“DUYGUSALLIK VE DİSİPLİNİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMIYORUZ”

Ule, kızına hem babalık, hem de antrenörlük yaptığını söyleyerek; “Kızımın hem babası, hem de antrenörüyüm. Kızımla birlikte çalışırken babalık duygularımı bir kenara bırakıp, antrenörlük ve hocalık duygusuyla çalışıyorum. Bu benim için çok farklı bir his. Diğer sporcular gibi kızımın da başarılı olmasını istiyorum. Beyzanur benimle çalışırken beni antrenörü ve hocası olarak görerek, o ciddiyetle çalışıyor. Ders başlayana kadar baba, ders başladıktan sonra hoca oluyorum. Duygusallık ve disiplini asla birbirine karıştırmıyoruz” dedi.

“SPORCU BİR AİLEYİZ”

Sporcu bir aile olduklarını belirten Ule; “Biz aslında sporcu bir aileyiz. Benim bir de oğlum var; ismi Türkay Berfu Ule. Kendisi de kahverengi seviyesinde fakat üniversite dolayısıyla maalesef beraber çalışamıyoruz. Üniversiteden döndüğünde spora kaldığı yerden devam etmeyi düşünüyor” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN