Dayıoğlu; “Emekli kendine ve sorunlarına sahip çıkıyor”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, Ankara’da düzenlenen Büyük Emekli Mitinginin ardından yaptığı açıklamada, emeklilerin mitingi sahiplendiğini belirterek; “Çoğunlukla emeklileri bu mitingde gözlemlemiş olmamız çok güzeldi. Emekli artık kendine ve kendi sorularına sahip çıkıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 17:09

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, dün Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen Büyük Emekli Mitinginin ardından açıklama yaptı.

DİSK Emekli-Sen Edirne Şubesi olarak Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen Büyük Emekli Mitingine katıldıklarını belirten Dayıoğlu, mitingdeki gözlemlerini Batı Ekspres’e anlattı.

“BÜYÜK BİR COŞKU VE HEYECAN VARDI”

Dayıoğlu, emeklilerin büyük bir özlemle yıllardır yapmayı planladığı mitingin Ankara’da gerçekleştirildiğini söyleyerek; “Büyük Emekli Mitingini düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı Özgür Özel’e teşekkür ediyoruz. 26 Mayıs 2024 Pazar günü yaptığımız Büyük Emekli Mitinginde Ankara’nın Tandoğan Meydanı'nı inlettik. Emeklinin yüzünü görmeyen gözler gördü, duymayan kulaklar duydu diye düşünüyoruz. Mitinge, 200 binden fazla kişinin katıldığını gözlemledik. Katılımcılarda büyük bir coşku ve heyecan vardı. Emeklilerin yaşadığı sıkıntılar, zorluklar, beklentiler dile getirildi. Sorunlarımıza, sıkıntılarımıza çözüm beklediğimiz vurgulandı. Bir an önce insanca yaşayabileceğimiz şartların ve gelir düzeyini gerçekleştirilmesi istendi” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIN GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Emeklinin sorunlarının dile getirildiği yerlerin alanlar olduğunu söyleyen Dayıoğlu; “Sorunların çözümü için örgütlenmek gerektiğini biliyoruz. Emeklilerin bir an önce insanca yaşayabileceği, sağlıkta katkı paylarının kaldırılması gibi sorunların giderilmesi bekliyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

“BU MİTİNGİ EMEKLİNİN KENDİSİ SAHİPLENDİ”

Dayıoğlu, mitingde emeklilerin en çok dile getirilen sorunlarının başında ekonomik yönden yaşanan sıkıntılar olduğunu belirterek; “Örneğin; 10 bin lira ve altında olan kişilerin insanca yaşayamadığı, Avrupalı gibi gezip eğlenemediği gibi konular vurgulandı. Mitingin güzel olan tarafı, bu mitingi emeklinin kendisinin sahiplenmesiydi. Katılımcılarda gençleri, çocukları değil de çoğunlukla emeklileri bu mitingde gözlemlemiş olmamız çok güzeldi. Emekli artık kendine ve kendi sorularına sahip çıkıyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ