Damacana fiyatları arıtmaya talebi arttırdı

Geçtiğimiz yıldan bu yana damacana su fiyatlarına yüzde 100 zam gelirken, aynı zamanda su arıtma sistemlerine olan talebi de büyük ölçüde artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:24

Yeni yılın başlamasıyla birlikte birçok tüketim ürününe zam geldi, bunlardan biri de damacana su oldu. İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) tarafından sağlanan verilere göre, 2023 Ocak ayında 45 TL olan 19 litrelik damacana suyun fiyatı, son yapılan zamlarla birlikte neredeyse yüzde 100 artarak 90 liraya çıktı.

Damacana su fiyatlarındaki bu artış, tüketicilerin daha ekonomik ve sürdürülebilir alternatiflere yönelmelerine neden oldu. Bu kapsamda, su arıtma sistemleriyle içme suyu üretme yöntemleri, artan taleple birlikte daha fazla ilgi görmeye başladı. Ev ve işyerlerinde kullanılan su arıtma cihazları, tüketicilere daha uygun fiyatlarla temiz içme suyu sağlama konusunda önemli bir çözüm sunuyor.

Edirne’de arıtma dükkanı çalışanı Tamer Alan, Edirne’de su arıtma sistemine talebin çok fazla olduğunu, bunun en büyük nedenlerinden birinin ise damacana su fiyatlarına yapılan zammın olduğunu söyledi. Alan, yapılan zamların vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek arıtma sistemlerinin hem uzun ömürlü hem de fiyat bütçesi olarak uygun olduğu için tercih edildiğini ifade etti.

“VATANDAŞLAR ARITMA SİSTEMLERİNE YÖNELDİ”

Edirne’de arıtma sistemlerine talebin arttığını belirterek: “Edirne’de arıtmaya talep çok fazla. Bunun da en büyük sebeplerinden bir tanesi de 1’inci maddemiz damacana su fiyatları. Damacanaya muadil olarak tabi arıtma sistemleri çok daha fazla uygun olduğu için tercih ediliyor. Uzun ömürlü olması da etkili oluyor tabi ki daha kullanışlı ve daha ekonomik. Çok ucuza denk geliyor. 19 litre suyun 90 - 100 lira olduğu düşünülürse arıtma sistemleri çok daha uygun yüzden vatandaşlar arıtmalara yöneldi, çok fazla talep var. Vatandaşlar da kendi bütçesine göre servis ağına bakıyor, kalitesine bakıyor ona göre tercihler de bulunuyor” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN